Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mindig megijedek, ha valaki...

Mindig megijedek, ha valaki olyan lendületesen jön oldalról, és én főúton megyek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mondhatjátok, hogy beszari vagyok, de akkor se tudok mit tenni! Mikor nekem van elsőbbségem, mondjuk főúton haladok, és egy utcából kigurul valaki akinek stop, vagy sima elsőbbség adás táblája van, megijedek.

Olyan ezerrel kigurulnak, és nyomnak egy nagy féket mielőtt kiérne a kocsi orra elém.

És mindig megijedek, hogy "ez nem fog megállni!"

Mit tegyek?

Én mindig lassan kigurulok ilyenkor, de mások nem ezt teszik!

2013. nov. 1. 09:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Hozzá kell szokni ahhoz, hogy a vezetők fele ilyen paraszt. Mást nem tudsz tenni. Oktatóm arra intett, ha főúton is megyek, a nagyobb kereszteződésen nem árt fékkészenlétben átmenni. A lendület persze kicsit visszaesik, de így el lehet kerülni a nagyobb csattanást. Kisebb keresztutcákból is kijöhetnek persze elénk, de nagyobb az esélye a nagy forgalmú utaknál. Pl. ott ahol a keresztező út is főút.
2013. nov. 1. 09:57
 2/7 anonim válasza:
Pont egy ilyen balesetnek voltam szemtanúja. A nő jött a főútról, mellékútról (STOP táblával!) kivágott elé egy autó. Megúszták koccanással, mert a nő rálépett a fékre, de ha nincs "készenlétben", rosszabb is lehetett volna. Egyáltalán nem baj, ha óvatos vagy. Sosem szabad vakon hinni azt, hogy mindenki betartja a közúti közlekedés szabályait.
2013. nov. 1. 10:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Én általában lassítok az ilyeneknél. Aztán elég sokszor mutogatom neki, hogy "Mi a bánatot művelsz te barom?!?".

Értelmetlen lenne ehhez hozzászokni, mert elég, ha 10 év alatt egyszer nem áll meg és tényleg kijön eléd egy ilyen és teljes gázzal beleszaladsz.

2013. nov. 1. 10:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Forgalmasabb utaknál azért általában figyelnek, ha nem túl forgalmas az út, akkor én ilyenkor kicsit átvágok esetleg a másik sávba, ha egy ilyen állat jön (persze, ha nem jön szembe senki).
2013. nov. 1. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:

„Értelmetlen lenne ehhez hozzászokni„…”

Első vagyok. Én sem úgy értettem, hogy menjen mint állat, hanem ijedezés helyett legyen felkészült.

2013. nov. 1. 12:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Két dolgot tehetsz:

1. Minden ilyennél már előre lassítasz/fékezel. Ha a mögötted lévő erre nem számít és a seggedben közlekedik (ami elég sűrűn fordul elő), akkor nagyon hamar beléd fognak menni hátulról. A hibás ugyan nem te leszel, de szerintem nem érdemes összetöretni az autódat.

2. Bízol a többi sofőrben (legyen az akármekkora barom), hogy ismerik és többé-kevésbé betarjáka szabályokat, tudnak vezetni. Ez 1000 esetből 999-ben bejön, és nem lesz baleset. Azt az 1 esetet meg próbáld meg elkerülni...

2013. nov. 1. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Fékkészenlétben kell lenni gáz fel fékpedál felett a láb. Ha meg tényleg elédhajt akkor inkább csattanj az oldalába mint elrántod a kormányt és frontálisan ütközöl egy vétlen szembejövővel ,vagy lerepülsz az árokba.
2013. nov. 2. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!