Mindig megijedek, ha valaki olyan lendületesen jön oldalról, és én főúton megyek. Mit tegyek?
Mondhatjátok, hogy beszari vagyok, de akkor se tudok mit tenni! Mikor nekem van elsőbbségem, mondjuk főúton haladok, és egy utcából kigurul valaki akinek stop, vagy sima elsőbbség adás táblája van, megijedek.
Olyan ezerrel kigurulnak, és nyomnak egy nagy féket mielőtt kiérne a kocsi orra elém.
És mindig megijedek, hogy "ez nem fog megállni!"
Mit tegyek?
Én mindig lassan kigurulok ilyenkor, de mások nem ezt teszik!
Én általában lassítok az ilyeneknél. Aztán elég sokszor mutogatom neki, hogy "Mi a bánatot művelsz te barom?!?".
Értelmetlen lenne ehhez hozzászokni, mert elég, ha 10 év alatt egyszer nem áll meg és tényleg kijön eléd egy ilyen és teljes gázzal beleszaladsz.
„Értelmetlen lenne ehhez hozzászokni„…”
Első vagyok. Én sem úgy értettem, hogy menjen mint állat, hanem ijedezés helyett legyen felkészült.
Két dolgot tehetsz:
1. Minden ilyennél már előre lassítasz/fékezel. Ha a mögötted lévő erre nem számít és a seggedben közlekedik (ami elég sűrűn fordul elő), akkor nagyon hamar beléd fognak menni hátulról. A hibás ugyan nem te leszel, de szerintem nem érdemes összetöretni az autódat.
2. Bízol a többi sofőrben (legyen az akármekkora barom), hogy ismerik és többé-kevésbé betarjáka szabályokat, tudnak vezetni. Ez 1000 esetből 999-ben bejön, és nem lesz baleset. Azt az 1 esetet meg próbáld meg elkerülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!