Ebben az esetben hogy alakulnak az elsőbbségadások?
Ha az 1-es esetben megyek, akkor mindenkinek elsőbbsége van velem szemben (kivéve a balról jövőt)?
Ha a 2-es esetben jövök akkor nekem mindenkivel szemben elsőbbségem van ugye? (mit jelent az a háromszögtábla amibe bele van rajzolva az útkereszteződés?)
Ha valaki fentről jön akkor neki van elsőbbsége mindenkivel szemben, ha nem jönnek jobbról?
Még egy kérdés ettől függetlenül: Ha van egy kereszteződés (utcába), nincs semmi tábla. Jönnek szemből, én balra akarok kanyarodni akkor nekem van elsőbbségem a szembejövővel szemben ugye?

a főútvonalról jövőknek minden esetben elsőbbsége van.
az 1es irányból jövő mehet akkor is ha lenti irányból jönne autó mivel a lenti iránynak elsőbbségadás táblája van.
tehát te a lenti irányból érkező előtt mehet viszont a fűútról kanyarodóknak elsőbbséget kell adnod.

"Ha van egy kereszteződés (utcába), nincs semmi tábla. Jönnek szemből, én balra akarok kanyarodni akkor nekem van elsőbbségem a szembejövővel szemben ugye?"
Ha nincs tábla és ő egyenesen halad akkor neki van elsőbbsége.

Kérdező azért nyugtass meg hogy a KRESZ-könyvet is forgatod.
az a háromszögtábla a kereszteződés vázlata.mutatja hogy a főút jobbra kanyarodik(vastag vonal) ill. a vékony vonal az alsóbbrendű utak becsatlakozása a kereszteződésbe.

Rajzolni bármit lehet, nálunk az okosok a polgármesteri havatalban összekombinálták a sebbeség korlátozást a bukkanó táblával!
Az 1. képen is valami ilyesmi házi gyármányú tábla lehet!
Van ilyen is: [link]
A 3. képen meg azért nincs, mert bizonyára a fémgyűjtő kisiparosok elvitték, vagy a polgármesteri hivatal szart kitáblázni rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!