Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebben az esetben hogy alakulna...

Ebben az esetben hogy alakulnak az elsőbbségadások?

Figyelt kérdés

[link]

Ha az 1-es esetben megyek, akkor mindenkinek elsőbbsége van velem szemben (kivéve a balról jövőt)?

Ha a 2-es esetben jövök akkor nekem mindenkivel szemben elsőbbségem van ugye? (mit jelent az a háromszögtábla amibe bele van rajzolva az útkereszteződés?)

Ha valaki fentről jön akkor neki van elsőbbsége mindenkivel szemben, ha nem jönnek jobbról?

Még egy kérdés ettől függetlenül: Ha van egy kereszteződés (utcába), nincs semmi tábla. Jönnek szemből, én balra akarok kanyarodni akkor nekem van elsőbbségem a szembejövővel szemben ugye?

2013. okt. 25. 12:43
 1/9 dirtboy ***** válasza:
86%

a főútvonalról jövőknek minden esetben elsőbbsége van.

az 1es irányból jövő mehet akkor is ha lenti irányból jönne autó mivel a lenti iránynak elsőbbségadás táblája van.

tehát te a lenti irányból érkező előtt mehet viszont a fűútról kanyarodóknak elsőbbséget kell adnod.

2013. okt. 25. 12:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha van egy kereszteződés (utcába), nincs semmi tábla. Jönnek szemből, én balra akarok kanyarodni akkor nekem van elsőbbségem a szembejövővel szemben ugye?"

Ha nincs tábla és ő egyenesen halad akkor neki van elsőbbsége.

2013. okt. 25. 12:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A második kérdésedre a válasz: nem. Kisív, egyenes, nagyív a sorrend, tehát ha ti egymással szemben haladtok és te balra nagyívben kanyarodsz, akkor az egyenesen szembejövőnek van elsőbsége.
2013. okt. 25. 12:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a segítséget! :))
2013. okt. 25. 13:00
 5/9 szántóvető ***** válasza:
100%

Kérdező azért nyugtass meg hogy a KRESZ-könyvet is forgatod.

az a háromszögtábla a kereszteződés vázlata.mutatja hogy a főút jobbra kanyarodik(vastag vonal) ill. a vékony vonal az alsóbbrendű utak becsatlakozása a kereszteződésbe.

2013. okt. 25. 14:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit sántít ez a kereszteződés. Az 1-nél is kellene elsőbbségadás köt. táblát kihelyezni, de gondolom ellopták... Ettől függetlenül ugyanúgy maradna a sorrend.
2013. okt. 25. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es iránynál hiányzik egy "macisajt", és a 2-esnél lévő tábla nem létezik, csak ilyen: [link]

Vagy ilyen: [link]

Javaslom olvasgasd ezt a szép képes pdf fájlt, a 8. oldalon ott lesz a kereszteződésed is!

[link]

2013. okt. 25. 18:45
 8/9 A kérdező kommentje:

Pedig van ilyen tábla :) [link] (belefújtak festékkel két foltot)

Az elsőbbségadás táblát rossz helyre rajzoltam mert itt van: [link]

Viszont ez a másik utcából nem látszik, ott pedig tényleg nincs: [link]

Köszi a pdf-et is! :)

2013. okt. 26. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Rajzolni bármit lehet, nálunk az okosok a polgármesteri havatalban összekombinálták a sebbeség korlátozást a bukkanó táblával!

Az 1. képen is valami ilyesmi házi gyármányú tábla lehet!

Van ilyen is: [link]

A 3. képen meg azért nincs, mert bizonyára a fémgyűjtő kisiparosok elvitték, vagy a polgármesteri hivatal szart kitáblázni rendesen!

2013. okt. 26. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!