Lakott területen belül 50km/óránál 61-el mentem és lefotóztak! Mennyire fognak büntetni?
# 11
Légyszives linkeld be amivel alátámasztod az állításod. 50 km/óra megengedett sebességnél szerintem ha 66-tól írja a kalkulátor a büntetést akkor a kilóméter óra csalására pont elég az a 15 km/óra eltérés, és nem számolnak még rá 3-at.
A FB-ra valaki kitette az új büntetőtételeket. A legalsót néztem, mert annál többel nem szoktam menni, még ha teljesen elfeledkezem a kmóráról sem. Azon a táblán minden első kategória (a tied is 50 helyett ) 30ezer forint volt.
De nem tudom, hogy jó volt-e a tábla, és nem vagyok rendőr.
13: tessék, ott a sarokban a limit, 68km/h.
Ha valakit 68 alatt megbüntetnek, akkor mondhatja, hogy "Uraim, ott van a készülék leírásában a gyártó által beismert hibahatár: 3 km/h. Tehát Önök hiába fényképeztek le 66-tal, lehet, hogy csak 63-mal mentem, így nem léptem át a 65 km/h-s közig bírság határt, viszontlátásra." A rendőrök biztosra mennek, nem akarnak pereket, csak pénzt.
Édes istenem!
Miért olyan nehéz betartani az 50-et???
Ha elütsz majd egy figyelmetlen gyereket, akkor is majd bizonygatod, hogy büntethetőségen belül mentél (61,66,68)?
Haladj 50-nel, és nem kapsz csekket...
Amúgy pár hét múlva kiderül. Ha kapsz is csekket, akkor az 30ezerről fog szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!