Tudok még biztonságosan autót vezetni?
2010-ben szereztem jogosítványt. Apám nem engedett egyedül vezetni, mert féltette a kocsiját, csak ha velem volt. Szinte mindig üvöltözött vagy belekötött a vezetési stílusomba (nem volt veszélyes,csak más), így sokszor nem tudtam figyelni, felidegesített, és egyszer majdnem egy kisebb baleset is volt. Azt mondta, nagyon nagy hibákat vétek. Így alakult, hogy már 1,5 éve nem vezettem, mivel ugyebár Ő nem adja oda, nem jön velem szívesen, és egyelőre nincs lehetőségem kocsit venni. Szeretnék majd egyszer, és vezetni is, de ennyi idő kihagyása után aggódok. Biztonságos, alkalmas vezető szeretnék lenni. Lehet még így?
24/L
Vele egy autóban biztos nem.
Ha egyedül, nyugodtan, odafigyelve gyakorolsz, akkor pedig igen, de idő és sok kilométer, mire végleg belejössz.
Szió!
Én is 2010-ben csináltam meg a jogsimat pont aznap töltöttem a 17-et. Leraktam. Ahogy megjött a jogsim, másnap egy Vác-Velencei-tó távolságot megtettem. Imádtam vezetni,de csak apámnak volt kocsija. Majd egyszer nem adtam meg egy elsőbbséget és majdnem frontálisan karamboloztam. Hihetetlenül féltem a volán mögött sírtam és reszkettem. Az elkövetkező 1 évben mindenfélét kitaláltam, hogy ne kelljen vezetnem: pl. fáj a fejem, nincs nálam a szemüvegem, a gyógyszeremtől nem vezethetek (egyszerű táplálékkiegészítő volt). Majd jött az áttörés, 2011 karácsonyára kaptam egy autót. Onnantól nincs megállj, mindenhova azzal megyek, és ennek köszönhetően olyan rutint kaptam, hogy a szűk családban van 5 autó, bárkiébe beleülök és vezetem bármikor. Úgyhogy, ne aggódj, nem felejted el, max a KRESZ-t de azt meg bármikor lehet ismételni, a neten is. De azt sem felejted el!
Ne aggódj!
Remélem segítettem Pusz!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!