Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Sofőrök! Ti hogy őrzitek meg...

Sofőrök! Ti hogy őrzitek meg higgadságotokat, ha valaki bénázik előttetek, vagy egyszerűen nem tud vezetni?

Figyelt kérdés
Én nagyon nehezen. Nem vagyok agresszív vezető, tök nyugisan megyek. De ha valaki bénázik, vagy direkt hergel, akkor arra nagyon be tudok kattanni. Legutóbb én is megijedtem magamtól. Szüleim és öcsém lementek Balatonra, mi később mentünk utánuk barátnőmmel. Siettem, mert mindenki ránk várt, és az M7-esen egyszerűen nem tudtam haladni egy béna Fabia-s miatt. Belső sávban 90-el, eszébe nem jutott volna onnan kimenni, hiába dudáltak rá, stb.. Ha legalább 1 km-es sor nem volt mögötte, akkor egy autó sem. Mellettem kamion, meg lassabb autók, szóval kikerülni se tudtam. Aztán nyílt egy autónyi rés, és nagyon csúnyán odaléptem neki, utána azon kaptam magam, hogy 190-el megyünk.. Utána kicsit kitisztult a fejem, lassítottam és lenyugodtam, de egyszerűen nem értem, hogy hogy tud valaki nyugis maradni ha feltartják direkt. Egyébként mindig betartom a sebességhatárokat.

2013. aug. 16. 14:51
1 2
 11/17 anonim válasza:
65%
HELLÓ!? Az a veszélyes aki "csigázik"? Na nee... nem inkább az, aki villog, dudál, türelmetlen??? Ezzel hergeli a környezetét, nemcsak önmaga önmaga veszélyes, hanem a környezetét is veszélyessé teszi. A gyorsabban hajtás csak nagy távolságon válik jelentőssé. Városon belül mennyit nyernek a türelmetlenek, agresszívoskodók? két-három percet? Gratulálok...
2013. aug. 17. 13:17
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon én se szoktam sietni sehova. De amikor már ég a pofád, mert sokadszorra késel el ilyen vezetők miatt, akkor már tud érdekelni. Városban én se száguldozok, mert úgyis megfog a lámpa. De szerintem ezek a lámpától-lámpáig, kerékcsikorgatós, pirosnál satufékezős boyracerek ezerszer veszélyesebbek mint azok, akik autópályán gyorsan mennek. Valaki kérdezte üziben hogy milyen autóm van: Peugeot 607 V6 HDI
2013. aug. 17. 14:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Baj csak az, hogy te egy normálisan közlekedő (igaz lassan), átlagautósra buktál ki, nem pedig egy boyracer-re. És ez téged minősít akár elismered akár nem.
2013. aug. 17. 15:26
 14/17 A kérdező kommentje:
Belső sávban 90-el, kanyarogva, folyamatosan fékezgetve, és bekapcsolva felejtett bal indexel szerintem nem a legnormálisabb vezető az illető.
2013. aug. 17. 16:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Eddig szó se volt fékezgetésről, és amúgy is miért fékezgetett volna amikor előtte nincs senki. Abnormális. Kint felejtett bal indexet még megértem, mert lehet úgy fogta fel, hogy előz folyamatosan. De fékezgetést nem hiszem el.
2013. aug. 17. 17:28
 16/17 A kérdező kommentje:
Gondolom ezzel próbálta a stabil sebességet szabályozni. De kétszer satuztam, mert rajtahagyta a féken a lábát a tag.. Volt hogy kiment középre, a kamion majdnem átformálta a kocsi jobb hátulját. Azt pedig nem értem, hogy a szalagkorlát fele miért indexel, ezt kifejtenéd? Ha kint van a T-betű ezt a kérdést ki sem írom, mert sokmindenki bénázik az elején, ahogy én is.
2013. aug. 17. 18:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Én hatalmas követési távolságot hagyok ilyenkor, amin az utánam jövők ki szoktak borulni, és idegből dudálnak, próbálnak letolni...

Kár bármit is írni/kérdezni, mert úgyis a kérdezőnek lesz igaza.

2013. aug. 19. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!