Mi történik, ha valaki biciklivel 70-el megy lejtőn?
Én alapból félek a nagy lejtőktől a héten is jöttem haza Solymárról Hűvösvölgy felé ott is voltak nagy lejtők ,ahol folyamatosan fékeztem és 50 fölé nem is engedtem felgyorsulni a bringát ( a tracklog szerint 46.7 km/h volt a max. ). Sima trekking biciklivel. Tavaly Vámosmikola környékén a hullámvasút utakon 65 km/h volt a max. azt se csinálnám meg soha többet nagyon para volt a lejtő alján gyorsultam így fel aztán utána rögtön emelkedő jött, amire majdnem lendületből felmentem. Egy olcsó Tesco-s bicikli lehet szét is esne alattad ekkora sebességnél.
Van a 17 kerületben is egy hosszú lejtős út, ahol a 276E is jár a vége a rákoscsabai vasútállomásnál van egy vasúti átjáróban. Ott engedtem neki még 3 éve a biciklit anno 67 km/h volt a vége mikor elkezdtem még jóval az alja előtt fékezni, mert már piros volt a vasúti jelző és ment le a sorompó és alig tudtam megállni a sínek előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!