Autópályán miért természetes, hogy a belsősávban a luxusautók 160+-al száguldanak?
Én sosem vezetek gyorsan, sőt autópályán sem megyek túl gyakran, de egyik nap a főnökömmel mentem és a belsősávban átlagosan végig 160-al ment, alkalmanként gyorsabban és ha valaki nem húzódott le akkor rá is dudált, de általában mindenki lehúzódott, sőt egyszer-kétszer minket is "letoltak" mert lassú volt nekik a 160.
De ahogy néztem mindenki tudta a dolgát mikor utolérte őket egy-egy luxusautó és el is engedték őket.
Számomra érdekes,hogy 130 a megengedett és elég sokan túllépik ezt a határt, s ugyan nekem új volt, de a többi autóst nézve nekik nem.
Ennyire nem számít a büntetés nekik?Kapnak egyáltalán?
Miért ne mehetnének? A belső sáv a haladásra van, nem a ténfergésre.
Ha van pénze, akkor semmi baj, majd kifizeti a 30ezret, vagy többet, jót tesz az államkasszának :)
Ő sem dudált egyből, csak mikor már jó ideje nem ment le az előtte haladó, annak ellenére sem ,hogy lehetősége lett volna.
Külföldi rendszámú autója van, bár úgy tudom ezzel már nem lehet elkerülni a bírságot.
Megértem a főnököd. Nekem sincs bajom ha valaki tisztességesen megy 130-cal és nem tud kimenni, ez van.
De amikor 100-zal előzik a kamiont és csakazértse megy ki, mert az autópálya ördögének hiszi magát... Egy duda belefér.
Kicsit butaságnak tartom ezt a "haladni kell" felfogást.
Akkor a 90 helyett se baj ha 220-al megyek, mert haladni kell és engem aztán soha nem érhet baleset, másokkal megtörténhet, de velem nem?!
Mert az is egy dolog,hogy ha az Audi a8 sofőrje meghal, de ha belemegy egy Marutiba amiben egy 4 fős család utazik akkor már egyáltalán nem mindegy, hogy ő "haladt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!