Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Felelőtlenség nem használni a...

Felelőtlenség nem használni a középső tükröt? Ma épp egy olyan autót láttam, aminek a középső tükre tele volt rakva matricákkal, ráadásul be sem volt állatva rendesen. Ez ilyen emberek nincsenek tekintettel más életére? 20/L

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 21:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Ez hülyeség már hogy ne lenne. A szélső tükör csak kanyarodásra van, akkor kell belenézni. Nekem az oktatóm így tanította.

Lehetséges magyarázat:

1. nem ezt mondta

2. nem oktató

3. oktató, de el kellene tiltani.

Mi az, hogy csak kanyarodásnál?

Egysávos úton egyenesen jobbra nézem, nem előz-e motoros, bringás (nem nevetni, Pesten van ilyen!) szabálytalanul.

Bal tükörben nézem, mi folyik abban a sávban.

Pl. ha előznének, illik azt segíteni. (kötelező!).

Ha én előzök, sávot váltok: mi van mögöttem? Ha már más előz engem, én nem tehetem. Stb.

A teherautó sofőr mit is látna a belső tükörben? Semmit. Ne törd a fejed.

2013. júl. 5. 00:49
 12/17 anonim ***** válasza:

"A szélső tükör csak kanyarodásra van, akkor kell belenézni. Nekem az oktatóm így tanította."

ÁÁááááááááÁÁÁáá!!!!! Mi van ?!?!!? Honnan jönnek neked ilyenek és hogy nincs magadtól is több eszed?!?!!?

Amúgy a KRESZ szerint pedig személygépjárműre kötelező a bal oldali visszapillantó tükör ÉS ( a bal oldali VAGY a középső tükör ).

2013. júl. 5. 02:16
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kamionon nincs is középső tükör. Mit néznél benne? A fülke hátfalát? Ettől még nem tömeggyilkos a sofőr, pedig egy kamionnál a holttér is lényegesen nagyobb. Lehet vezetni az oldalsó tükrökből minden további nélkül.

Az pedig, hogy ezekbe csak kanyarodáskor nézünk, mulatságos mondat. Az elég baj lenne...

2013. júl. 5. 06:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Édes istenem, és ennek egyszer jogositványa lesz.
2013. júl. 5. 16:03
 15/17 anonim ***** válasza:
Baromság. Én a jogsi után UAZon és Transporteron jártam, gyakorlatilag csak a falhoz tolatásnál vettem hasznát a középső tükörnek. Azóta szgk-n is a két szélsőt használom, ha vezetek néha. Egyszerűen nekem több, hasznosabb infót ad a két szélső tükör.
2013. aug. 10. 22:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Kuss.:P

Nem kell fikázni a kérdezőt, mert egyszer el kell kezdeni a vezetést és csak kérdezte, mert nincs még tapasztalata.

Mindenki hasonló kis problémával kezdte a vezetést nem??

2013. aug. 10. 23:43
 17/17 T5- ***** válasza:

# 16 Nem!

Van akinek az volt a probléma, hogy 6 évesen nem érte el a pedálokat, később az, hogy ülésmagasító kellett, aztán meg az, hogy jogsi kellett, hogy hivatalos úton is menjenek a dolgok.... És szerintem ez nem egyedi eset...

A kérdéssel, meg nem az volt a baj, hogy kérdezett, hanem amilyen hangnemben feltette...okosnak és megkérdőjelezhetetlennek hitte magát. Ez volt a baj.

2013. aug. 11. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.