Felelőtlenség nem használni a középső tükröt? Ma épp egy olyan autót láttam, aminek a középső tükre tele volt rakva matricákkal, ráadásul be sem volt állatva rendesen. Ez ilyen emberek nincsenek tekintettel más életére? 20/L

A kérdező kommentje:
Ez hülyeség már hogy ne lenne. A szélső tükör csak kanyarodásra van, akkor kell belenézni. Nekem az oktatóm így tanította.
Lehetséges magyarázat:
1. nem ezt mondta
2. nem oktató
3. oktató, de el kellene tiltani.
Mi az, hogy csak kanyarodásnál?
Egysávos úton egyenesen jobbra nézem, nem előz-e motoros, bringás (nem nevetni, Pesten van ilyen!) szabálytalanul.
Bal tükörben nézem, mi folyik abban a sávban.
Pl. ha előznének, illik azt segíteni. (kötelező!).
Ha én előzök, sávot váltok: mi van mögöttem? Ha már más előz engem, én nem tehetem. Stb.
A teherautó sofőr mit is látna a belső tükörben? Semmit. Ne törd a fejed.

"A szélső tükör csak kanyarodásra van, akkor kell belenézni. Nekem az oktatóm így tanította."
ÁÁááááááááÁÁÁáá!!!!! Mi van ?!?!!? Honnan jönnek neked ilyenek és hogy nincs magadtól is több eszed?!?!!?
Amúgy a KRESZ szerint pedig személygépjárműre kötelező a bal oldali visszapillantó tükör ÉS ( a bal oldali VAGY a középső tükör ).

Kamionon nincs is középső tükör. Mit néznél benne? A fülke hátfalát? Ettől még nem tömeggyilkos a sofőr, pedig egy kamionnál a holttér is lényegesen nagyobb. Lehet vezetni az oldalsó tükrökből minden további nélkül.
Az pedig, hogy ezekbe csak kanyarodáskor nézünk, mulatságos mondat. Az elég baj lenne...

Kuss.:P
Nem kell fikázni a kérdezőt, mert egyszer el kell kezdeni a vezetést és csak kérdezte, mert nincs még tapasztalata.
Mindenki hasonló kis problémával kezdte a vezetést nem??

# 16 Nem!
Van akinek az volt a probléma, hogy 6 évesen nem érte el a pedálokat, később az, hogy ülésmagasító kellett, aztán meg az, hogy jogsi kellett, hogy hivatalos úton is menjenek a dolgok.... És szerintem ez nem egyedi eset...
A kérdéssel, meg nem az volt a baj, hogy kérdezett, hanem amilyen hangnemben feltette...okosnak és megkérdőjelezhetetlennek hitte magát. Ez volt a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!