Most bűnt követtem el? Ezért kapnák büntetést? Figyelembe vennék, hogy nem volt más választásom?
Átmentem a vasúti jelzésen pirosan.
Pedig nem akartam! Egyszerűen mentem a kocsival, fehéren villogott, körbenéztem, sehol vonat, és mentem át, és az utolsó pillanatban pirosra villant, épp hogy csak megláttam a piroat, én még atmentem...:S
Most ezért nagyon kapnék?
Az volt a baj, hogy ha akkor megállok, akkor belógott volna a kocsi a sinekre.
Ilyenkor is megszegem a jelzéást?
Itt nincs "sárga" min t a lámpáknál.
hát ha nagyon akarnának szemétkedni akkor igen
de ha ott helyben nem kaptál büntit, tehát nem figyelték ezt direkt, akkor már nem hiszem, hogy utólag kapsz
Ezért kell ilyen esetben videofelvétel vagy több fotó a bizonyításhoz. Az ugyanis, hogy piroson a sínen tartózkodsz, nem bizonyít semmit... Ha van olyan fotó is, hogy még a lámpa előtt vagy 10 méterrel és az már piros, akkor igen, akkor elkövettél valamit.
De nem bűncselekményt, csak szabálysértést.
A fénysorompó beállítása úgy van kiszámolva, hogy ha az engedélyezett leghosszabb jármű orra előtt vált pirosra, és a jármű lassan is megy, akkor is legyen az áthaladása után 10 másodperc, amíg a vonat megérkezik. Ugyanezért van a piros elővillogás a sorompós kereszteződéseknél: nem lenne szerencsés rácsukni a sorompót a pótos kamionra.
De hogy a rendőrök ezt hogy veszik, azt nem tudom. A vasúti átjáróban amúgy is olyan sebességgel kell átmenned, hogy ha mégis jön a vonat, meg tudj állni, sőt körül is kell nézned, így nem teljesen életszerű, hogy ne tudj megállni, ha látod a pirosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!