Miért veszélyes részegen autót vezetni?
A balesetek 20%-át ittasvezetők okozzák, 80 %-át meg józanok.
Ebből következik hogy a józanokat kellene büntetni.☺
azért mert van aki seggrészegen még bevállalósabb mint józanul
egyszer kellett elég ittasan vezetnem, én viszont a 90-es táblánál szépen mentem 60-nal így ha romlott is a reakcióidőm, kompenzáltam valamilyen szinten
Egyrészt ez. Másrészt csökkent ítélőképesség (autópályára simán felmegy szemben, mert nem érdeklik a táblák, nem figyeli, hogy nem olyan ívű kanyaron megy fel, mint amilyenen kellene). Drámaian növekszik a reakcióidő (ha hirtelen kell fékezni, nem árt észen lenni)
Megnövekszik a vagányság-faktor. Könnyebben nyomja a gázt, de a fentiek miatt megállni már nem tud. Ekkor még szerencse, ha csak saját magát, és a kocsiban ülőket nyírja ki.
De ott van annak a srácnak az esete, aki szimplán annyira fáradt volt, hogy elaludt vezetés közben. Beleszállt egy villamosmegállóba, és megölt 3 embert. Láttam az ítélethirdetésen. Neki már ez a tudat elég büntetés volt (gyilkos lett), plusz kapott jópár év letöltendőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!