Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ugy érzem félni fogok vezetni...

Ugy érzem félni fogok vezetni mit csináljak?

Figyelt kérdés

1,5 éve van jogsim azóta nem is vezettem, most veszek egy autót de ugy érzem félni fogok vezetni mit csináljak?

Más is volt hasonló helyzetben?

2013. máj. 1. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:
a lényeg hogy ha lehet előszőr kis mellék utakon kezd és gyakorolj mindnél többet a vezetés technikák és reflexek is meg tanulhatók, előszőr én is tiszta ideg voltam csináltam 1-2 hülyeséget de szép lassan belejössz. a lényeg h gyakorlás és ne add fel.
2013. máj. 1. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehetőleg ne ölj meg senkit. Köszönjük!
2013. máj. 1. 18:18
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm én is ilyenre gondoltam, de nagyon ideges vagyok emiatt, de számomra fontos hogy vezesek remélem nem lesz baj, száguldozni biztos nem fogok :)
2013. máj. 1. 18:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Gyakorolj olyan helyeken ahol szinte semmi forgalom nincs. Ha már úgy érzed hogy biztonságosan elindulnál vele főútton vagy más városba, településre, akkor menjél, nyugodtan, lehetőleg ne túl lassan mert azért is büntetnek ha lassan mész és az is balesetveszélyes ha feltartasz mindenkit. Lehetőleg 40-50 km/h között tartsd a sebességet lakott területen belül ahol nincs más korlátozó tábla persze, Lakott területen kívül legalább 80 al menjél, de ha úgy érzed hogy nem menne akkor kérj meg valakit aki tapasztaltabb hogy üljön melletted és segítsen ha úgy érzed. De ha gyakorolsz, és lesz rutinod, akkor már nem fogsz félni tőle.
2013. máj. 1. 18:52
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó nem is rossz ötlet hogy valaki tapasztaltabb üljön melletem kösszi
2013. máj. 1. 20:03
 6/9 anonim ***** válasza:
53%
1,5 év kimaradás túl sok spontán gyakorláshoz. Autóvásárlás előtt menjél el egy autósiskolához és vegyél órákat. Mondjuk tíz óra már elég is lesz szerintem, de majd úgyis érzed hogyan megy.
2013. máj. 2. 11:55
 7/9 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, vettem autót egyedül vezettem kb 6 óra hoszát ebben volt egy csomó parkolás meg kb 70 km és ugy érzem nagyon jól ment jobban mint 1,5 ével ezelött valaha, nem volt bennem stresz nem idegeskedtem és még élveztem is, voltak apró hibák de ugy érzem belle fér ilyen jól még soha nem vezettem.

Talán a váltásokal van némi gond nem igazán értetem soha hogy mikor kell pl:

1-esben felmegyek 20-ra utánna 2-esbe kapcsolok felmegyek 40-re utánna 3-asba kapcsolok és tartom városban az 50-et.

Ez jó így?

Nem akarom megölni az autot, kuplungot is lehet sokat használok fékezésnél is mindig nyomom, ebböl nem lesz baj?

2013. máj. 3. 23:47
 8/9 anonim ***** válasza:
A váltás autó függő, de 50km/H az 4es fokozat vagy 5ös-be is mehet így üzemanyag takarékosabb. A kuplungot ne nyomd fékezésnél, csak ha már 1000 körül van a fordulatszám, segíts a féknek a motorfékkel.
2013. máj. 13. 13:35
 9/9 A kérdező kommentje:

Már a váltásokat is érzem, nincs gond talán annyi ahogy ìrtad hogy ne nyomjam a kuplungot fékezéskor mert azt sürün nyomom, az nagyon nagy baj?

Amugy köszi a választ, váltani 2 ezres fordulatszámnál szoktam, de már nem is nagyon nézem mert érzem és hallom.

2013. máj. 16. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!