A jobbra hátra, balra hátra merőleges parkolásnak van valami titka?
gyakorolni nem tudok, max az órákon, még tanulóvezető vagyok.
egyébként érvényes az a szabály, hogy kb. annyira álljak előre hátrameneti parkolásnál, hogy a vállam egy vonalban legyen a kiválasztott hely utáni második hely végét jelző vonallal?
Nekem is ez a bajom,h ez nem megy.
Vagyis nem tudom h megy e mert az oktató folyton nyomkodja a kuplongot és sosem érzem h hogyan kell csúsztatni :s
am a 14. óránál tartok
21L
Ezt tényleg nem lehet néhány szabállyal leírni, gyakorolni kell, amíg nem látod/érzed magadtól, hogy mikor és meddig kell tekerni a kormányt.
Az, hogy kiválasztasz általánosságban egy pontot, azért nem jó, mert a többi autó nem egyformán áll a parkolóban, a felfestett parkolósáv sem mindig ugyanolyan széles, így ezekhez nem érdemes viszonyítani.
Èn ùgy szoktam (pl madaras teszkó parkoló), hogy kivàlasztom a helyet, arra az oldalra hùzódok közvetlenül a kocsik mellè. Amikor pont az üres hely mellett vagyok (a motorhàztetö a következö kocsinàl) betekerem a kormànyt ès beàllok àtlósan. Utàna kormàny egyenesen vagy ellentètes irànyba ès tolatok. Kicsit àtlósan tolatok ràhùzva a mellettem lèvöre ès amikor a hàtsó kerèk elment lököse vonalàban, akkor lassan hozhatod a többivel pàrhuzamosra a verdàt. Kezdökènt ùgy csinàlnàm, hogy lehetöleg màr szinte pàrhuzamos legyen a te kocsid a többivek tolatàs közben, ìgy csak a vègèn kell tekerj picit a kormànyon ès nem kell kiszàmolni, hogy amìg pàrhuzamba teszed, mennyit kerül oldalra a hàtsó kereked.
Ìgy amikor làtod, hogy közèpen vagy, pàr cm alatt pàrhuzamos lesz ès pont közèpre kerülsz.
Persze ez a motorhàztetös kanyargós dolog sokmindentöl függ. Normàl szemèlyautó, dodge ram, kisbusz vagy smart van alattad
egy javítást én is megengedek magamnak, 10,5 éve van jogsim, 5 éve napi rendszerességgel használok autót.
erre nem lehet egyértelműen válaszolni, meg kell ismerned az autót: mert nem mindegy, hogy a Swiftemmel vagyok, vagy egy nagy kombival, vagy egy kis furgonnal,függ az autó hosszától, kormányzási szögétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!