Fóliázás?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 22. 15:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem mert meleg van benne, még a tökömön is izzadság folyik. És a paradicsom összefogja a kezem. Meg nem is fizetnek valami jól.
2013. ápr. 22. 15:47
 2/15 A kérdező kommentje:

hoppá, gyorsan továbbléptem.

szóval hogyan szabályos az autó fóliázása? 3 ajtós kisautóról lenne szó.

Tudtommal B oszlop mögött bármilyen fólia lehet, az sem kell, hogy átlátszó legyen. azt mennyire tudom jól, hogy ezt akár feltehetem magam is, úgy is szabályos?

első oldalablakra pedig minimum 70/75% fényáteresztésűt szabad.az én üvegeim színezetlenek, natúr fehér üvegek. nem kell, hogy színes legyen, egy átlátszó hővédő fóliával is megelégszem, ezt is feltehetem magam, hogy ez mindenképp műbizonylatos legyen?

mi a szabályos, és mi az, amit még elfogadnak anélkül, hogy hátulról meg***** az illetékes hatóság?

2013. ápr. 22. 15:48
 3/15 Syrakusa ***** válasza:

Fontos tudni, hogy az autó üveg fóliázásra vonatkoznak bizonyos jogszabályok:

1. A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV.12.) KÖHÉM rendelet: MR. 97. § (7) A fényáteresztő-képesség mértéke megfelelő:

a) ha a szélvédő (kivéve a lehajtott napellenzők által takart üvegfelület), valamint a vezetőtéri oldalablakok üvegei esetében (amelyeken keresztül a jármű vezetője részére az oldalra való kilátás, valamint a visszapillantó tükrökkel a jármű mellett lévő mindkét forgalmi sávra történő hátralátás biztosítva van) a mérték legalább 70%;

b) egyéb ablakok (utastéri, raktéri oldal és hátsó ablakok) üvegei esetében 70% alatti mérték is megengedhető, ha a járművet két külső tükörrel szerelték fel.

2013. ápr. 22. 18:28
 4/15 A kérdező kommentje:

köszönöm, kedves utolsó, ez lényegében válasz, de még nincs teljesen megválaszolva a kérdésem.

akkor azt már tudjuk, hogy "elöl" min. 70% fényáteresztés szükséges, hátul akár 0 is megengedett.

de milyen fóliát rakhatok fel én magam, és az úgy szabályos-e?

2013. ápr. 22. 19:09
 5/15 Syrakusa ***** válasza:
Véleményem szerint szabályos akkor is ha Te rakod fel de az előírásoknak megfelelően.De javaslom inkább hagyd szakemberre.Láttam már pár házilag mókult(igazi fakezű által végzett)munkát és nagyon csúnya tud lenni.Régebben volt olyan ,hogy csak tanusítványal rendelkező fóliát fogadtak el.Ekkor mindenki tanusítványt dobált,de valójában tudtommal csak egy cégtől származó tanusítványt fogadtak el(m3 scoutcast).
2013. ápr. 23. 01:08
 6/15 anonim ***** válasza:
A fóliázást nem oldhatod meg magad, műbizonylat köteles, a forgalmi engedélybe be kell jegyeztetni. Amennyiben valamelyik hiányzik, engedély nélküli átalakításnak minősül, a műszakidat lekaparják, forgalmidat elveszik, vagy lekaparod a fóliát a helyszínen. Rendőre válogatja.
2013. ápr. 23. 08:26
 7/15 A kérdező kommentje:
forgalmiba bejegyeztetni? tudtommal oda csak hatóság írhat bele ,szóval Okmányirodába kellene menni vele? :)
2013. ápr. 23. 20:09
 8/15 anonim válasza:
A B oszlop mögött bármilyen sötét fóliát felrakhatsz akár magad is,mert a mübizonylattal kilehet törölni a popsit.Elöl viszont semmilyen fóliát nem fogadnak el csak azt az átlátszót amiről te is írtál.De azért gyűrd fel a gatyaszárat,ha te akarod csinálni,de ha ügyes vagy nem gond.Szép napot!
2013. ápr. 24. 18:03
 9/15 Beviz Elek ***** válasza:

Engem is ma vilàgosìtottak fel, hogy b oszlop mögött ùgy rakod ahogy akarod. Itt az àtalakìtós dolognak mèg utànajàrok de nem tartom valószìnünek...

Az apàm b oszloptól hàtra megcsinàltatta feketère a kocsit de eddig soha nem kèrdeztek töle semmit.

Otthon megcsinàlni nem vèszes, csak gyakorolni kell picit.

Ha ìves az ablak akkor ràrakod, hajszàrìtóval hölègfùvóval ràigazìtod, ablakot letakarìtod, mehet rà a vìz, a fólia ès lehet kisimogatni a vizet. Pàr nap alatt kiszàrad ès kèsz. Addig viszont ne tekergesd fel-le!

2013. ápr. 26. 15:48
 10/15 anonim ***** válasza:

"A fóliázást nem oldhatod meg magad, műbizonylat köteles, a forgalmi engedélybe be kell jegyeztetni. Amennyiben valamelyik hiányzik, engedély nélküli átalakításnak minősül, "

Miért kellene bejegyezni, az már régen volt.

A "B" oszloptól hátrafelé mindegy, hogy milyet teszel fel! Igazából bármit is teszel az autódra jóváhagyási jellel kellene rendelkeznie. Tehát a pár forintos nem UV szűrős fóliát amit a boltból megveszel nem tehetnéd fel. De ezzel úgy sem fog foglalkozni senki sem. Jobban jársz, ha elmész egy fóliáshoz és tetetsz fel rendeset. Ad mellé műbizonylatot is. Mindegyik fólia alá betesz egy kis sorszámot és azt bejegyzi a műbizonylatba. De ezt csak a "B" oszlop mögött tudja megtenni. Így lesz jóváhagyási jeles a fóliád. De igazából ez a jóváhagyási jel feleslegessé vált, mert olyat is feltehetsz amin ki sem lehet látni. Akkor értelem sincs ennek de mindegy.

A két első üvegre is tehetsz műbizonylattal, de a fényáteresztő képesség miatt ide olyan gyengét raknak fel, hogy nem sötétebb egy egyszerű fóliánál. A mai kocsik már színezett üvegesek és azok kimerítik a megengedett mértéket.

Persze műbizonylat nélkül felteszik neked előre, csak műszakin kell trükköznöd vele!!!!

2013. ápr. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!