Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Térfigyelő kamerák alapján...

Térfigyelő kamerák alapján bírságolnak Budapesten?

Figyelt kérdés
Gondolok itt közlekedési szabálysértésre, nem parkolásra. Jöhetnek konkrét tapasztalok is.
2013. ápr. 9. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen. Erről sok cikk is volt és TV ben is volt többször szó róla.
2013. ápr. 9. 09:14
 2/6 anonim ***** válasza:
29%
nem hiszem, mert nekem már bevonták volna a jogsimat, de még egyszer sem kaptam büntit
2013. ápr. 9. 09:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Remélem, be is fogják hamarosan.

És igen, térfigyelő kamerák alapján is bírságolnak.

2013. ápr. 9. 11:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából reggel merült fel bennem a kérdés, amikor egy nagy forgalmú csomóponton, a tiltó jelzés ellenére, nagy ívben kanyarodott egy autó pont elém, persze elsőbbségadásra még csak nem is gondolt. Mondjuk ha büntetnének, akkor gondolom a zebrán áthaladó gyalogosoknak elsőbbséget nem adó autósokat is megbüntetnék, amiből jókora bevételre tehetnének szert. Találtam egy oldalt, [link] de gyakorlatilag a rendszámok leolvashatatlanok. Ennyit látnak belőle a kamera kezelők is, vagy itt ezek már" lebutított " videók?
2013. ápr. 9. 19:32
 5/6 Napkiraly ***** válasza:
Nem büntetnek,csak meghatározott helyeken. Dózsa-Kerepesi, Koós Károly-Hermina, és József krt - Baross kereszteződésekben. Főleg köziges ügyeket (piros lámpa,haladási irány) tudnak indítani, de láttam olyat aki hallott olyanról, akinek a bátyjának a volt szobatársát megbüntették térfigyelő alapján a rákóczin buszsáv miatt
2013. ápr. 9. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, Budapesten is. De az országban bárhol megtehetik ezt.

Jellemző szabálysértések, amiket így szoktak ellenőrizni: megállási/várakozási szabályok megsértése, piroson áthajtás, kanyarodási tilalom megsértése, buszsáv jogosulatlan használata, behajtás védett övezetekbe, vasúti átjáróra vonatkozó szabályok megsértése.

2013. ápr. 10. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!