Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért emelték fel a jogosítván...

Miért emelték fel a jogosítvány korhatárokat?

Figyelt kérdés

Több évig jó volt miért kellet emelni?

Értelmetlen lett több minden.

Pl.:

A kismotor(moped M) 50 cm3-mas jogosítványt is 16 évesen lehet megszerezni. Aki már ott van vár egy kicsit és megy autóra.

2013. ápr. 5. 17:20
 1/9 anonim válasza:
50%
a mopedet már visszavették 16ról 14re, mert nem lett volna értelme, hiszen a1-re már rakhatod 16évesen, és akkor senki se csinálta volna kismotorra
2013. ápr. 5. 17:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát amikor én csináltam a M kategóriás segédmotoros(moped)jogosítványt, az oktatóm mondta ,hogy október végére be kell fejeznem,mert elveszik az eddig beleölt pénz, idő, munka. Azt is mondta ,ha nem fejezem be 2012 októberéig, akkor minden elveszik (KRESZ vizsga, rutin)kivéve az egészségügyi vizsga.
2013. ápr. 5. 18:03
 3/9 anonim ***** válasza:

A "kismotor" jogsit fel se emelték, a többi meg téged nem érint!

Az oktatód meg hazudott a többiekkel karöltve! A jogszabály (326/2011) 2011 novemberében készült, de csak most januárban lépett hatályba, mégis mindenki csak tavaly nyár óta kezdett rinyálni!

2013. ápr. 5. 20:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Az oktatód többi hazugsága: A kresz vizsga az utolsó sikeres vizsgától számított két évig érvényes, ha mégis emelkedett volna a korhatár, akkor még 15,5 évesen pont jó lett volna.

A motoros oktatás pedig nem októberben, hanem november 30-án fejeződik be minden évben!

Ennyit erről.

Aztán majd ha kedved lesz, akkor 16 évesen mehetsz A1-re, vagy B1-re, szerinted ki csinálná meg 16 évesen A1, vagy B1 helyett az M-et, amikor az előbbiek is jók kismotorra?

2013. ápr. 5. 20:13
 5/9 A kérdező kommentje:

"A "kismotor" jogsit fel se emelték, a többi meg téged nem érint! "

De majd fog, mert mindenből meg akarom ,meg kell szereznem.

Nekem az oktatóm ,mondta ,hogy jövőre csak 16 évtől lehet.

"Az oktatód meg hazudott a többiekkel karöltve! A jogszabály (326/2011) 2011 novemberében készült, de csak most januárban lépett hatályba, mégis mindenki csak tavaly nyár óta kezdett rinyálni!"

Hát akkor jó átvertek minket.

"Az oktatód többi hazugsága: A kresz vizsga az utolsó sikeres vizsgától számított két évig érvényes, ha mégis emelkedett volna a korhatár, akkor még 15,5 évesen pont jó lett volna."

Hát nekem az október 30-at mondta, hogy ha addigra nem végzek elúszik minden.

"A motoros oktatás pedig nem októberben, hanem november 30-án fejeződik be minden évben! "

Mondta az oktató, hogy be kell fejeznünk október 30.-áig.

Végezetül, köszönöm a felvilágosítást, anyám is ezt fújta, hogy október 30.-dikáig nem fejeződik be, akkor úszik a jogosítvány. Én próbáltam volna utánanézni, de anyám megmondta az úgy van ,ahogy Laci bácsi mondta.

Hát jól átvertek minket.

A többi kategóriát miért emelték fel?

2013. ápr. 5. 22:46
 6/9 ßđkan ***** válasza:
Nagyon is jól tették!!
2013. ápr. 6. 01:38
 7/9 anonim ***** válasza:

"A többi kategóriát miért emelték fel?"

Mert Brüsszelben összeültek az okosok és így döntöttek még valamikor 2006-ban:

[link]

2013. ápr. 6. 06:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezzel speciel nagyon is egyet lehet érteni. Az egységes európai piacon tényleg versenyhátrányt szenvedhettek azok, akik a többi tagállamnál szigorúbb szabályozás alapján kellett jogsit szerezniük.
2013. ápr. 6. 10:17
 9/9 A kérdező kommentje:

"Ezzel speciel nagyon is egyet lehet érteni."

De hát akkor a busz jogsit meg a többi jogosítványnál az ember később áll munkába. Így akik ebbe dolgoznának azok is megszívták.

2013. ápr. 6. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!