Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kilépett elém egy gyalogos 2...

Kilépett elém egy gyalogos 2 napja a nagy hóesésben főútra 40 km/h mehettem-nem a gyalogátkelőnél ment át, nem nézett körül. Lábtörés lett a vége, holnap kijön a kórházból. Ki a hibás szerintetek? Mit jelent a 8 napon belül gyógyuló sérülés?

Figyelt kérdés

2013. márc. 28. 21:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ügyvéd??? Miért, ezt nem értem....... én lehetek mégis a hibás....most sem mennék lassabban , senki nem ment lassabban. aki előttem ment az még gyorsabban is ment,és a mögöttem jövő is hiszen azt mondta előzni akart,azért jött belém. Minek ügyvéd???
2013. márc. 29. 09:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg: TE NEM VAGY HIBÁS SEMMIBEN! A mögötted jövő biztosítója kifizeti az autód hátulját ért kárt.
2013. márc. 29. 09:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy kellett volna-e lassabban menned, nem attól függ, hogy mennyivel mentek a többiek előtted, hanem hogy mit mond a kirendelt igazságügyi szakértő, és ebből mit fogad el a bíró.

A gyalogos nyilván nagyrészt hibás abban, hogy eléd lépett.

Te vagy hibás vagy relatív gyorshajtásban, vagy nem, ez dől el a bíróságon. Ha pl. azt mondja a szakértő, hogy 10 km/óránál ugyanígy következett volna be a baleset ugyanilyen sérüléssel, akkor nem vagy hibás. Ha azt mondja, hogy a 40 megfelelt az útviszonyoknak, akkor sem.

A mögötted levő nyilván hibás, hogy beléd ment, ilyenkor mindig a hátul jövő viszi a balhét.

2013. márc. 29. 18:46
 14/16 A kérdező kommentje:
ok ezeket értem, csak azt nem hogy miért kellene bíróságra menni, ez csak akkor lenne életszerű ha a rendőrségi végzést, határozatot valaki perre viszi. Nem?
2013. márc. 30. 09:03
 15/16 anonim ***** válasza:

Oké, de hivatalból is bíróságra viHETi az ügyet a rendőrség vagy pedig a baleset valamely érintettje. Pl. te, ha úgy alakul. Ajánlom figyelmedbe a fenti hozzászólásokban igen gyakori feltételes módot!

Btw a relatív gyorshajtás egy olyan szabálysértési kategória, amibe szinte bárki beleeshet, még akár egy alapvetően defenzíven vezető ember is. Az erre hivatkozó végzések sajnos sokszor szülnek az elmarasztaltakban igazságtalanságérzetet, csak még nem találtak ki ennél jobb megoldást.

2013. márc. 30. 10:10
 16/16 A kérdező kommentje:
köszönöm Mindenkinek!
2013. márc. 30. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!