Mennyire büntethet a rendőr, ha gyalogosként rossz helyen megyek át az úton?
Egy fenét. 15000 Ft-ra. Ez a megszokott összeg, pl. piroson való átfutás esetén is. Persze nem nagyon fognak beléd kötni, csak ha valami bajt is okozol vele. (vészfékezésre kényszerítesz stb.) Ettől függetlenül nem tanácsos előttük mászkálni keresztbe kasul az utcán.
Ha rendes, akkor csak figyelmeztet.
Mikor tanuljátok meg végre, hogy a rendőr a következő szankciókat alkalmazhatja:
- figyelmeztetés
- 5-50eFt-ig helyszíni bírság
- feljelentés (5-150eFt-ig terjedő pénzbírság)
A rendőr dönt a helyszínen, hogy melyiket alkalmazza, mekkora összeggel.
Átlagosan 15-20 ezer körül, attól is függ, hol, mikor, milyen körülmények közt, és mennyire akadékoskodsz a rendőrrel.
Egyébként meg örülj, ha nem ütnek el, mert ha ilyen esetben egy egyébként normálisan közlekedő autós elüt, akkor is téged büntetnek meg. (Szerintem helyesen.)
Ezt a 15-20eFt körülit honnan veszitek?
A rendőr dönt, hogy 5-50eFt-ig mennyit szab ki. Ilyenért én figyelmeztetni szoktam, kivéve a helyi ismert bűnözőket.
10 000-re büntettek mert 50-méterre a zebrától mentem át (tesco parkolóban áltak a kocsival és közölték hogy felvétel készült...) ha nem fogadom el akkor kb a duplája lesz
indoklás Kresz 21. (5)
sajnos elfogadtam a helyszini bírságot...de innen üzenem sz****nak le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!