Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kamionokra nem vonatkozik a...

A kamionokra nem vonatkozik a KRESZ?

Figyelt kérdés
Egy kamionos személyautónak soha nem adja meg az elsőbbséget. Ha megyek 90-nel a főúton simán beelőznek.

2013. febr. 23. 11:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Először a rendszámot is nézd meg. A török kamionosok az utak rémálmai!!!!
2013. febr. 23. 19:07
 12/21 A kérdező kommentje:

Nos ha egy kamionos azt látja, hogy meg tudok még állni, akkor ki jön elém, pedig én nem akarnék sem fékezni sem megállni, ha én haladok a védett útszakaszon. Én is megadom mindenkinek az elsőbbséget ha erre vagyok kötelezett.

Ráadásul a biciklistákat is veszélyesen előzik. Nem tartanak oldal távolságot, és ha személyautóval jövök szemben simán az baloldalra átjönnek. Pedig a sáv nekem is jár még ha suzikival közlekedem akkor is!!!

Török kamionossal nem találkoztam még, de magyar se sok jár errefelé, zömmel: Baltikumból, Lengyelo.-ból, Horváto.-ból Szlovákiából, és Szlovéniából jönnek errefelé tehergépjárművek.

2013. febr. 23. 20:54
 13/21 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok kamionos, csak mezei úrvezető.

De szerintem az a nagy dög sokkal nehezebben tud megállni, mint te. Sokkal hosszabb a fékútja is. S gondolom, egy elindulás náluk megeszi a teljes útiköltséged a lakás és a szomszéd falu kocsmája között.

Ha nem kell vész fékezned, szerintem nézd el ezt nekik. Én ebből soha nem csinálok ügyet.

Az már jobban, amikor nulláson 130-cal tol a külső sávban.

2013. febr. 24. 00:31
 14/21 anonim ***** válasza:

Egy kamionnal nem lehet kiugrani, ha kikanyarodik egy kereszteződésben. Körülnézek, nem jön senki, kifordulok, nemegyszer a szembe sávba is át kell menni, hogy kiférjen. Ez sokkal lassabb, mint személykocsinál. Mire teljesen kifordultam, addigra már lehet, hogy odaér valaki.

Lehet, hogy bosszantó az ilyen, de ez nem hiba. Ugyanis, ha nem kényszerítelek hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra azaz nem veszélyeztetlek, csak esetleg lassítanod vagy fékezned kell az még szabályos.

2013. febr. 24. 07:36
 15/21 waland ***** válasza:
Kamionosból is van ilyen is meg olyan is, de általában az minden látszik, hogy több százezer-millió Km után elég jól felmérik a lehetőségeiket. Azt viszont tapasztalatból mondom, hogy általában bizony sokkal jobban figyelnek, mint a legtöbb személyautós: Egyszer hirtelen felindulásból kitaláltam, hogy megyek egy Börzsöny körtúrát kisrobogóval. El lehet képzelni, mit tud egy ilyen kis, szabad úton is max. 55-el menő gép a Vác-Rétság szakasz kamionokat, de még személyautókat is durván megfogó emelkedőin. (kb 40). Na itt megtapasztaltam, hogy még a legtaplóbb román kamionos mellett is volt oldaltávolság, és úgy taktikázott, hogy elférjünk, de a személyautós a töküres háromsávos úton (nekünk volt kettő) se vette a fáradtságot, hogy csak egy kicsit is átlógjon a középsőbe, hogy ne nekem kelljen az útpadkán egyensúlyozni.
2013. febr. 24. 17:13
 16/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, tisztázzunk valamit: az elsőbbség megadása azt jelenti, hogy az elsőbbségadásra kötelezett járművezető nem kényszerítheti az elsőbbséggel rendelkező járművet sebességének vagy haladási irányának HIRTELEN megváltoztatására. Ha ez nem így volna, akkor sok helyen kamionnal, csuklós busszal és más hosszú járművekkel lehetetlen lenne szabályosan kikanyarodni, mivel időigényes manőverről van szó és nem lehet előre látni, hogy 10 másodperc múlva mi lesz a pontos forgalmi helyzet.
2013. febr. 24. 20:39
 17/21 anonim ***** válasza:
16: bocs a kis offért, ez így van, de sokan nem így gondolják. Szerintük egyáltalán nem lehet akadályozni. Egyszer kiszámoltam, hogy egy körúti párhuzamos parkolásból, ha szorosan állnak a kocsik, úgy 600 métert kellene mögöttem üresen látni. Olyan éjjel kettőkor sincs.
2013. febr. 25. 11:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Esetek többségében mindig román kamionok előznek meg. Náluk így megy.
2013. febr. 25. 21:52
 19/21 A kérdező kommentje:
Már megint miért van ilyen közlekedési helyzet? Mert a kamionosok már megint nem tudták mennyivel kell menni ilyen időben.
2013. márc. 15. 07:24
 20/21 anonim ***** válasza:

És te tudod mennyivel kell menni ilyen időben? Jó neked. Hány kilométert vezetesz évente? Tudod, mikor bemondja a rádió, hogy akinek nem muszáj ne induljon el, mi kamionosok megyünk havonta 12 ezret is.

Más: tegnap jöttem haza, most nézegetem a képeket. Öt éve skandináv pályán járok. Azt mondom - amit eddig láttam - az nem hó. Svédországban öt év alatt - hároméve kutya kemény tél volt például - nem emlékszem, hogy utat lezártak volna.

2013. márc. 17. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!