A kamionokra nem vonatkozik a KRESZ?
Nos ha egy kamionos azt látja, hogy meg tudok még állni, akkor ki jön elém, pedig én nem akarnék sem fékezni sem megállni, ha én haladok a védett útszakaszon. Én is megadom mindenkinek az elsőbbséget ha erre vagyok kötelezett.
Ráadásul a biciklistákat is veszélyesen előzik. Nem tartanak oldal távolságot, és ha személyautóval jövök szemben simán az baloldalra átjönnek. Pedig a sáv nekem is jár még ha suzikival közlekedem akkor is!!!
Török kamionossal nem találkoztam még, de magyar se sok jár errefelé, zömmel: Baltikumból, Lengyelo.-ból, Horváto.-ból Szlovákiából, és Szlovéniából jönnek errefelé tehergépjárművek.
Én nem vagyok kamionos, csak mezei úrvezető.
De szerintem az a nagy dög sokkal nehezebben tud megállni, mint te. Sokkal hosszabb a fékútja is. S gondolom, egy elindulás náluk megeszi a teljes útiköltséged a lakás és a szomszéd falu kocsmája között.
Ha nem kell vész fékezned, szerintem nézd el ezt nekik. Én ebből soha nem csinálok ügyet.
Az már jobban, amikor nulláson 130-cal tol a külső sávban.
Egy kamionnal nem lehet kiugrani, ha kikanyarodik egy kereszteződésben. Körülnézek, nem jön senki, kifordulok, nemegyszer a szembe sávba is át kell menni, hogy kiférjen. Ez sokkal lassabb, mint személykocsinál. Mire teljesen kifordultam, addigra már lehet, hogy odaér valaki.
Lehet, hogy bosszantó az ilyen, de ez nem hiba. Ugyanis, ha nem kényszerítelek hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra azaz nem veszélyeztetlek, csak esetleg lassítanod vagy fékezned kell az még szabályos.
És te tudod mennyivel kell menni ilyen időben? Jó neked. Hány kilométert vezetesz évente? Tudod, mikor bemondja a rádió, hogy akinek nem muszáj ne induljon el, mi kamionosok megyünk havonta 12 ezret is.
Más: tegnap jöttem haza, most nézegetem a képeket. Öt éve skandináv pályán járok. Azt mondom - amit eddig láttam - az nem hó. Svédországban öt év alatt - hároméve kutya kemény tél volt például - nem emlékszem, hogy utat lezártak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!