Reggel, amikor elindultam kocsival az utcánkból kihajtva, jobbra fordultam kis ívben. Ekkor a jobbról érkező autó, balra fordult lecsapva a kanyart átjött az én sávomba és az én kocsim bal elejét összetörte. Ő azzal védekezett, hogy a kereszteződésben jobb kéz szabály lép érvénybe, bár nem tudom, hogy miért, amikor a két autó útja nem keresztezte egymást. Én úgy gondolom, hogy a kanyarodási szabály szerint kellett volna eljárnia, akkor nem történt volna ez, mely szerint nekem kis ívben jobbra kell kanyarodnom, ahogy én azt tettem, neki pedig nagy ívben balra. A kereszteződés egyenrangú. Nem tudtunk megegyezni a felelősség kérdésében, ezért rendőrt hívtunk. Alkohol szondázáskor kiderült, hogy ő 0.7 -et fújt. Én 0. 0 -át. A rendőr azt mondta, hogy az 1. 0 -át nem érte el, ezért ez határon belül van és jegyzőkönyvbe se írta bele. Azt kérdezném, mi erről a véleményetek, és valóban így van-e az alkohollal kapcsolatban, mert én úgy tudtam, hogy zéró-tolerancia van?!
Ő a hibás, egyértelműen. Te szabályosan kanyarodtál, ő szabálytalanul. És még ivott is. Gondolom valami nagykutya, ismerte a rendőrt is.
2013. febr. 8. 21:00
2/13 A kérdező kommentje:
Szerinted, akkor most van zéró tolerancia, vagy nincs?
2013. febr. 8. 21:03
3/13 anonim válasza:
Igen, zéró tolerancia van. De ez nem változtat azon, hogy ő volt szabálytalan. Ez már csak hab a tortán, súlyosbító körülmény.
2013. febr. 8. 22:07
4/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ!
2013. febr. 8. 22:17
5/13 anonim válasza:
Aki neked ment, egy retardált lehetett. Jobb kéz szabály amikor egyáltalán nem kell senkinek sem elsőbbséget adni ebben a helyzetben?!. Ez kb olyan, mint ha azt akarná mondani, hogy ha ő közlekedik mindenki másnak hozzá kell alkalmazkodnia. Vagyis, ameddig ő nem kanyarodott le, addig mindenkinek meg kell őt várnia. Ilyenkor elgondolkodok, hogy az ilyenek hogy kaptak jogsit.
2013. febr. 8. 23:35
6/13 anonim válasza:
Nem is kerültetek elsőbbségi viszonyba, így az elsőbbségadási szabályok nem relevánsak. A jóember megsértette a balra nagy ívben kanyarodás szabályait.
Ami a szondázást illeti: nem világos számomra, hogy a 0,7 milyen mértékegységben értendő. Mert ha mg/l, akkor a véralkoholszintre vonatkozik és igen enyhe alkoholos befolyásoltságról beszélünk, amit kutya kötelessége lett volna a rendőrnek jegyzőkönyvezni és feljelentést tennie. De ha ez csak valamilyen arányszám, ami a kilélegzett levegő valamekkora mennyiségében található alkohol mennyiségét jeleníti meg, akkor lehet, hogy nem 0,2 a toleranciaküszöb (mint a véralkoholszint esetében) és emberünk max. két bonbonmeggyet tolt be indulás előtt.
2013. febr. 9. 03:50
7/13 anonim válasza:
Ebben az esetben nem kell neked elsőbbséget adnod, hanem ahogy a teszteken is van, a két autó egyszerre haladhat át a kereszteződésen.
2013. febr. 9. 09:57
8/13 kovpet válasza:
Az alkoholt jegyzőkönyvbe kellett volna vetetni azért. Kár volt hagyni, hogy ne írja bele.
2013. febr. 9. 11:42
9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Igen, kár volt hagyni, de szerencsére nem vagyok rutinos a balesetekben...
2013. febr. 9. 13:04
10/13 A kérdező kommentje:
Nektek volt már hasonló helyzetetek, és ha igen, akkor kb, mennyi ideig húzódhat el ez az ügy?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!