Vétlen kerékpáros baleset esetén a balesetet okozó gk. Kötelezője téríti a káromat?
Figyelt kérdés
A fiam kerékpárúton szabályosan haladt egyenesen,kerékpáros zöld jelzésnél és egy szemből kanyarodó autó elütötte.Kulcscsont törést szenvedett,3 hét fekvés utána rehab,persze anyagi kár is,bringa,telefon,levágott ruházat.Volt valaki hasonló helyzetben?Mit tehetek?2012. júl. 3. 11:51
2/5 anonim válasza:
Én szabálytalan motorossal ütköztem össze 2007 nyarán. Szintúgy kulcscsonttörésem lett. Nagyon kedves és segitőkész volt a tag. Azonnal felajánlotta, hogy segit mndenben. Odaadta a személyijét, adatok, telefonszám, minden költséget állt, a biciklimet pedig elvitte megjavittani. Nem lett belőle rendőrségi ügy, mert megkért minket az emberke, mert igy veszélyben lett volna a mnukája. Nekem meg attól nem fort volna össze egyből a csontom, továbbá tényleg nagyon megbánást tanusitott és mindenben segitett. A fiad balesete okozójával fel kell venni a kapcsolatot, vagy ő maga, vagy a biztositója fogja megtériteni, attól függően, hogy nem-e baj neki, ha a biztositó hátrébb sorolja. Mondjuk ezt rögtön kellett volna, nem is 3 hét után.
3/5 A kérdező kommentje:
a baleset most szombaton történt.Rögzített vállal és agyrázkódás miatt kell feküdni 3 hétig.
A gyerek eszméletét vesztette,a balesetibe vitték,rendőrök helyszíneltek.
2012. júl. 4. 12:15
4/5 anonim válasza:
Polgári peres úton követelhetsz kártérítést, illetve a biztosító kártalanít, ha az autósnak van biztosítása, és a kártalanítási kötelezettség megalapozott a szerződés alapján(magyarul, ha a biztosító vállalta, hogy ilyen esetben kártalanít téged az autós helyett).
5/5 tom1013 válasza:
Nagyon érdemes ezt választani
htpp://tomcashpt.weebly.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!