Megbüntetett tényleg? Feljelentésnél nem ad semmi papírt?
Hajnalban egyik ismerősömmel voltam egy kihalt budapesti utcán (sehol egy lélek se...se gyalog, se kocsival) és véletlenül átment a sárgán, mire átért piros lett. Sajnos jött egy rendőr, aki "pirosnak látta"... elég durva büntetést vázolt fel: 100forint bírság és fél évre jogosítvány bevonása.
De nem adott semmilyen papírt és aláírni se kellett semmit a sofőrnek. A személyi igazolványát, a jogosítványát és a forgalmit kérte el és valamit jegyzetelt. Akkor most tényleg feljelentette? Vagy arról kapott volna a sofőr valami igazolást??
Egyébként a sofőr még semmilyen balesetet soha nem okozott, nagyon biztonságosan vezet, de sárgán átmenni úgy, hogy senkit sem veszélyeztetett... nincs arányban ekkora büntetéssel. Megbüntette vagy nem?
a szabály azért szabály, hogy betartsa az ember. nem akkor, amikor jól esik, nem akkor amikor úgy gondolja, nem akkor amikor éppen nem siet, hanem mindig!
hónapok óta az a szabály, hogy ha "bepirosodik" áthaladás közben a lámpa az büntetést jelent.
majd most megtanulja.
megjegyzem a kresz azt mondja, hogy csak akkor szabad átmenni a sárgán, ha nem tudsz elötte biztonságosan megállni. ha sehol nem volt egy teremtett lélek sem, akkor ugyan mi a k.*nyja akadályozta meg ebben????
Az a rendőr egyedül volt vagy társával? Mert nem mindegy hányan vannak!
Nekem van rendőr,nyomozó ismerősöm pl hogy említsek 2 edzőm és 1 edzőpartnerem is rendőr és ők azt mondták ha egyedül van nem csinálhat semmit ha viszont 2-en vannak akkor igen mert tudja bizonyítani a másik hogy így történt!
Javaslom nézzetek utána mert ha egyedül intézkedik a rendőr és nincs mellette senki akkor megcseszheti a feljelentést ... én így tudom! De még egyszer mondom nézzetek utána mielőtt v.mit is csináltok!
tévedsz mert a rendőrök azért járnak párosával mert akkor van szemtanú is vagyis ha egyedül van akkor nem tehetne semmit de ha 2-en vannak akkor már igen mivel a másik meg tudja cáfolni hogy igaz! Kérdezz előbb egy rendőrt aztán magyarázz... :D
Én is attól kérdeztem mert volt egy ilyen esetem és szerencsére (mivel nagy szám volt és megkérdeztem) elévült a bünti ugyh erről ennyit !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!