Hogy mernek néhányan ilyen durva hóban biciklizni?
Ezt autósokra is kérdezhetnénk, nem? Keresztbe fordultak jónéhányan villamosok és egyéb tömegközlekedési járműveket akadályozva. Hogy mertek egyáltalán elindulni? Biztos olyan is volt aki ráadásul nyári gumival.
Bringával pedig még ilyen veszély sem fenyeget, szóval nem értem a kérdésed. Nem olyan vészes hóban biciklizni, másrészt takarítják az utakat többnyire, illetve autók is letapossák.
Én egyszerűen szeretek bringázni, ezért amíg lehet, azzal járok. Ha meg már akkora hó van, hogy nem akaródzik bringával elindulni, akkor ált. úgy be van állva a város, hogy autóval/tömegközlekedéssel se vagyok előrébb :)
Egyébként ma csak délután indultam el, addigra a főutakon már csak víz volt, meg némi latyak, ami nem csúszik nagyon. A mellékutcákon persze állt a hó, ott óvatosan, lassan kell közlekedni, viszont ha esik az ember, legalább puhára esik :)
"Hogy mertek egyáltalán elindulni? Biztos olyan is volt aki ráadásul nyári gumival."
Úgy, hogy "figyelembe veszik az időjárási körülményeket és az útviszonyokat". A "télen-csak-téli-gumival-és-tegyük-kötelezővé" klub tagjai talán abban a hiszemben élnek, hogy a téli olyan, mint a biztonsági öv? :)
Az igazán "durva hóban" persze nem lehet biciklizni, mert van az a pont, ahol már nem érdemes lejjebb váltani, mert gyalogosan már gyorsabb és kevesebb energia a haladás.
Sztem nem az úton lévő hó a probléma, hanem a havazásban biciklizés, ugyanis ha az ember nem tart a kezében esernyőt, vagy nincs 15-20 centis ellenzős sapkája, akkor semmit sem fog látni, és ez sokkal veszélyesebb, mint a csúszásveszély. A havazás ellen még a szemüveg sem "véd", mivel a hó szépen feltapad a szemüvegekre, oszt annyi a kilátásnak...
Mellesleg a havas úton biciklizésnek éppen most van felmenő ága a sportban, mivel egyre népszerűbbek a cyclo-cross versenyek, amiket éppen télvíz idején tartanak. És a havas városi utakon is jókat lehet montival tekerni - persze sportolási célzattal, nem pedig közlekedve.
Engem különösebben nem érdekel hogy biciklivel mennek a havas latyakos úton,csak ne előttem pereceljen el.
Az viszont nagyobb gond,hogy előzzem meg úgy,hogy ne takarjam be latyakkal. Azt ők sem várhatják el,hogyha én tudok haladni,nem szeretnék mögötte az ő tempójában vánszorogni.
"Azt ők sem várhatják el,hogyha én tudok haladni,nem szeretnék mögötte az ő tempójában vánszorogni."
Ez oda-vissza igaz. Belvárosi dugóban meg ők tudnak haladni és te sem várhatod el, hogy ő mögötted vánszorogjon. :)
"és te sem várhatod el, hogy ő mögötted vánszorogjon."
Szerinted ő mennyire nehezen kerül ki engem,vagy a többieket? :)
A szemüveg hóesésben bizony sokat ér! Anélkül tényleg alig látni, de nem tapad rá fel a hó és órákig is el lehet lenni benne gond nélkül(sima 3M-es védőszemüveg)
Bicajomon meg a 2,10 széles kerekeket leengedem 1-1,5 barra aztán már mély hóban is lehet csapatni :) Főleg hogy a mellékutakat mifelénk se kotorják, de még csak nem is sózzák, a főút meg messze van, szóval onnan a só se hordódik le idáig :)
Én inkább azon csodálkozom hogy a sok idősebb simán felül a bicajra ilyen időben, hajnali 6-kor, sötétben, ködben lámpa nélkül... Ráadásul nők álltalában fél kézben esernyővel, nehogy valami a hajára essen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!