Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ráhagyni a szabálytalankodóra...

Ráhagyni a szabálytalankodóra vagy jelezni neki azt. Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Ezen "vitatkoztunk", én a helyzettől teszem függővé és általában igen szoktam jelezni.

2013. jan. 2. 13:43
 1/7 Sn0wf0x ***** válasza:
82%
Általánosan elfogadott tény, hogy rá kell hagyni és ne önbíráskodjunk. Én a legtöbb parasztnak jelzem, ha hülyeséget csinál. Nem húzom rá a kormányt és nem fékezgetek senkire, de gyakran villogok ha marhaságot látok. Ha problémája van a dologgal elmagyarázom mit kéne másképp csinálni. Lehet felőlem kispolszki vagy X5-ös BMW is, nem igazán érdekel...amíg pofán nem ver valaki :)
2013. jan. 2. 13:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokmindentő függ. Ha csak figyelmetlen volt, és nem volt szándékos , akkor ráhagyom. Lehet, hogy ő is megijedt egy majdnem koccanástól és legközelebb jobban figyel.
2013. jan. 2. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha nem nagy hülyeség, max integetek egyet. Viszont amikor nem törődnek velem, mert én motorral vagyok, azt nem tolerálom annyira. Pl amikor kijönnek elém kanyarban, aztán még ő mutat be nekem és letol az útról, azt megkergetem, és elbeszélgetek a fejével.
2013. jan. 2. 14:17
 4/7 anonim ***** válasza:

A villogtatás meg az integetés oké, de ha valaki pl. befékez előttem oktatási céllal, akkor el szokott durranni az agyam. Attól hogy ő okosabbnak hiszi magát, még semmi sem kötelezi/jogosítja fel, hogy veszélyhelyzetet teremtsen.

Az mondjuk nálam is megvan, hogy autónál gyorsabban ráhagyom mintha motorral vagyok, sőt az utóbbival be is szoktam állni lámpánál az autó mellé egy kis eszmecserére, hogy vajon melyikünk édesanyjának romlottabbak az erkölcsei...

2013. jan. 2. 15:17
 5/7 anonim ***** válasza:
nem kell önkéntes rendőrt játszani!
2013. jan. 2. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem rendőrösdi, szerintem igenis fontos a visszajelzés. Nyilván nehéz igazán kultúráltan kommunikálni két fémdobozban ülő ember között, de a cél az volna, hogy ráirányítsam a másik fél figyelmét a hibáira. Igen, akkor is, ha nyilvánvalóan szándékosan "hibázott". Ha csak egyvalaki is jobban odafigyel legközelebb, vagy jobban alkalmazkodik a többiekhez, akkor már megérte dudálni, villogni, inteni, odakiabálni.

Nálam pl. a dudaszó nem egyenlő a "kurvva anyáddal", csak jobb híján nincs más kommunikációs lehetőségem.

2013. jan. 2. 21:48
 7/7 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Nem befékezni szoktam, csak megyek utána lámpáig, aztán a pirosnál elbeszélgetek vele. Szépen elmagyarázom, hogy én miért is nem döntöm meg a motort -3 fokban kanyarban, emiatt miért nem tudok gyorsan menni, és hogy miért nem olyan jó ötlet engem ezért kicentizni, majd utána ledudálni..
2013. jan. 2. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!