Ha a munkám miatt az autómban nincs a hátsóülésnek háttámlája hogy szállítsam a gyereket?
Elől akkor szállíthatod ülésmagasítóval, ha elérte a 150cm-t. Azt pedig kétlem, hogy 4 évesen annyi lenne. Az a gond, hogy balesetnél vagy a biztonsági öv fojtaná meg, vagy kirepülne az autóból, neki még nagyon sérülékeny a koponyája. Persze nem is szabályos, büntetőpont jár érte és 20eFt körüli bírság ha jól emlékszem.
Hátsó ülésen szállíthatnád ülésmagasítóval 135cm felett. Elől pedig csak úgy, ha a légzsákot kikapcsolod (ha van).
Nem tudsz kölcsönkérni egy gyerekülést valamilyen ismerőstől? Vagy esetleg nézz körül vaterán.
Nem akarok reklámozni, csak gyors rákerestem: [link]
Erős a gyanúm, hogy ezek szerint a jármű nem alkalmas a gyerekszállításra. A személy- és haszongépjármű teljesen másra való.
Megkockáztathatod éppenséggel az ülésmagasítót, de egyrészt -mint írták- szabálytalan, másrészt pedig nem tudom, mennyire érdemes kockáztatni a gyermek épségét. Én mindenesetre nem tenném.
Neked tulajdonképpen nem a gyereküléssel, ülésmagasítóval van bajod, hanem az ülőhelyek számával. Ha hárman utaztok az autóban, akkor 3 ülés kell. Hátulra vissza lehet szerelni csak az egyik oldali ülés, legalább is az én autómban. Vagy ha mást nem, akkor cseréld le az autót egy kombira, vagy egy dobozos szgk-ra, ahol 3 ülés van elől.
Mást nem tudok mondani ami szabályos.
Esetleg a gyereket elviszed iskolába, majd kikapjátok az ülést, és ülhet be a kolléga is. Műszak végén meg helycsere. Ha belejöttök a ki/be szerelésbe, akkor gyorsan megy az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!