Mennyire pontosak a városban kihelyezett sebességmérők?
A kocsidban a kilóméter óra nem "pontos". Minden óra felfelé csal egy kicsit, kb 8-10%-ot.
Tehát ha Te óra szerint 60-al mész az a nagyjából pont 52 a valóságban.
én meg sok helyen azt veszem észre, hogy többet mutatnak
ha óra szerint 60-nal megyek, akkor az is simán mutat annyit, pedig az a valóságban csak 54-55
azért az 52 szerintem túlzás
én le szoktam mérni gps-el a kocsikat, az enyém szinte minden esetben 5km/h-val kevesebbet mutat
van olyan prémium kategóriás kocsi, amelyik szinte alig csal, csak pályatempónál közelíti meg a +5-t
és helyszíni repül már 54-nél is szóval óvatosan :)
A kihelyezett sebességmérők abszolút pontos értéket mutatnak, az autók sebesség mérő órái általában 10-15 százalékkal többet mutatnak mint amennyivel valójában haladsz.
Ennek több oka is van miért, az egyik ok a gumi magassága.
Próbáld ki, menj GPS-el az pontosan mutatja a sebességedet, hasonlítsd össze a kilóméteróra által mutatott értékkel, majd a kihelyezett sebességmérő által mutatott értékkel, azt fogod tapasztalni, hogy ez utóbbival fog megegyezni a GPS által mutatott érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!