Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire pontosak a városban...

Mennyire pontosak a városban kihelyezett sebességmérők?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok, amik kiírják, hogy mennyivel is hajt az ember. Én óra szerint 60-al mentem, de a mérő szerint 52 km/h-val mentem. Persze kijabált, hogy "Lassítson!"

2012. dec. 17. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyjából.
2012. dec. 17. 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:

A kocsidban a kilóméter óra nem "pontos". Minden óra felfelé csal egy kicsit, kb 8-10%-ot.

Tehát ha Te óra szerint 60-al mész az a nagyjából pont 52 a valóságban.

2012. dec. 17. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:

én meg sok helyen azt veszem észre, hogy többet mutatnak

ha óra szerint 60-nal megyek, akkor az is simán mutat annyit, pedig az a valóságban csak 54-55

2012. dec. 17. 18:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Ezt jó tudni, mert ha trafi van és én órám szerint 60-nal megyek, akkor az valóban 52 körűl van. Akkor kb olyan 70-ig mehetek fel, hogy még ne meszeljenek le.
2012. dec. 17. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért óvatosan! Ha tesztelni akarod az órád, akkor inkább egy GPS-szel tedd.
2012. dec. 17. 18:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok az a száguldó őrült tipus, de azért jó tudni, hogy meddig mehetek. Inkább a 60 az még tuti nem vas-megyei csekkes mutatvány.
2012. dec. 17. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:

azért az 52 szerintem túlzás

én le szoktam mérni gps-el a kocsikat, az enyém szinte minden esetben 5km/h-val kevesebbet mutat

van olyan prémium kategóriás kocsi, amelyik szinte alig csal, csak pályatempónál közelíti meg a +5-t

és helyszíni repül már 54-nél is szóval óvatosan :)

2012. dec. 17. 20:02
 8/10 anonim ***** válasza:

A kihelyezett sebességmérők abszolút pontos értéket mutatnak, az autók sebesség mérő órái általában 10-15 százalékkal többet mutatnak mint amennyivel valójában haladsz.

Ennek több oka is van miért, az egyik ok a gumi magassága.

Próbáld ki, menj GPS-el az pontosan mutatja a sebességedet, hasonlítsd össze a kilóméteróra által mutatott értékkel, majd a kihelyezett sebességmérő által mutatott értékkel, azt fogod tapasztalni, hogy ez utóbbival fog megegyezni a GPS által mutatott érték.

2012. dec. 18. 17:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Jó is lenne egy GPS, de nem tudok hirtelen leaksztani sajnos egyet sehonnan :( Inkább biztos ami biztos, 50-nel hajtok lakott területen belül.
2012. dec. 19. 21:08
 10/10 B25 válasza:
Szerintem pontosan nem de azért egy kb érték
2012. dec. 22. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!