Városban tapasztalat szerint milyen seb határig nem mérnek be trafival?
olyan eset lenne az érdesek mikor kocsiból mérik a jónépet, helyszíni szóba se jöhet olyankor.
Maga az óra a kocsikban általában többet csal mint 3%, az abszurdum.
Ha használtad volna a keresőt...
..akkor láttad volna, hogy 50-es táblánál 65+3km/h-tól jön a 30 000-res csekk. 53-68 között csak akkor büntetnek meg, ha meg is állítanak és adnak egy csekket ( ezt írták előttem is ).
A mi megyénkben 60km/h-tól rögzítünk. A műszer alapján meghatározott sebesség a mérvadó +-3km/h a műszer "csalása".
Az, hogy az autód mennyit mutat, az csak rajtad műlik. A gyári érték nem csal sokat, ha nem raksz az autódra nagyobb kereket. Én GPS-el, illetve trafival is teszteltem az autóm, 2km/h-val mutat többet az órám, mint a valóság. Tehát nekem 62 km/h-val kell mennem ahhoz, hogy kapjak helyszíni bírságot, és 70-el, hogy 30eFt közig bírságot kapjak.
54-től helyszín bírságolható vagy, 68-tól pedig fix 30eFt közig bírság. A HB-n, és a közigen is rá kell vezetni, hogy 100km/h sebességkorlátig +-3km/h.
Nem. 54-től lehet már helyszín bírságolni. 3km/h+- a műszer tévedése, az ugye 53, tehát 54-től gyorshajtásnak számít.
Az más kérdés, hogy a rendőrök 55-től vagy 60-tól kezdenek mérni, de elvileg 54-nél már elköveted a szabálysértés. Nem százalékra mérik már a műszer tévedését, hanem 100km/h sebességhatárig +-3km/h felette +-2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!