Mi történt az "úrvezetőkkel", hogy újjabban megtalálják a ködlámpa kapcsolóját?
Ma két alkalommal is lekapcsolta az előttem haladó a ködzárófényt! Egy piros Suzukira alig kellett kétszer rávillogni, és korábban egy 206-os vezetője alig 10 mp-nyi reflektorozás után rájött, hogy mit akarok!
Persze annak jobban örülnék, ha villogás nélkül is sikerülne!
:)
Lehet csak szimplán jó a lámpád, és ha őket zavarja akkor elképzelhető hogy elgondolkodik rajta hogy lekapcsolja-e hogy te is lekapcsold.
Én minap mentem este anyám matizával, amibe ritka szar a fényszóró(15m-re ha elvilágít a tompított, meg a fényszóró s sokkal jobb...)
Aztán amikor hosszú egyenes szakaszon már messziről vakított a szemben jövő lámpája rávillogtam, az lekapcsolta szépen, aztán jött még1, akire szintén villogtam, erre visszavillogott...
Ködlámpával ugyanez a helyzet, de az azért annyira nem zavaró mint a fényszóró.
A ködzárófény nem zavaró? Nekem kiégeti a retinámat! Ott megyek mögötte 5 méterre, de le nem kapcsolná az istenbarma! (Na jó, pl. az unokahugom azt hitte, hogy kötelező a használata!)
Egy szó, mint száz, az utóbbi 10 évben semminek nem volt hatása, ezért is csodálkozom annyira! Azt hittem, hogy volt valami közlekedésbiztonsági kampány.
"Ott megyek mögötte 5 méterre, de le nem kapcsolná az istenbarma! "
Én direkt felkapcsolom, amikor valaki nem ismeri a követési távolság fogalmát
"Ott megyek mögötte 5 méterre, de le nem kapcsolná az istenbarma!"
Na igen, szerintem még mindig jobb eset, ga felkapcsolta a ködzárófényt, mint az, hogy belelépett a fékbe, aztán lehetett volna magyarázkodni a rendőrnek, hogy miért is mentél 5 méterre a seggében... Más szemében a szálkát, sajátban a gerendát se...
Kérdező! szerencséd volt :) De ha utánam jöttél volna jobban jártál volna mivel én mindig lekapcsolom mikor látom hogy mögöttem van 25-30m-re.
A másik a fényszórós kérdés. Nekem Night breaker plusz tompított izzóim vannak. Rendesen műszerrel beállított fényszórókkal. Nagyon ritkán villogtatnak mert nagyon fehér a fénye, de ha villogtatnak én is villogtatok hogy legyen mihez tartania. Egyszer pl jött utánam egy sufni tuning VW golf 2-es gagyi xenonnnal. És felfele világított neki. Mondanom sem kell hogy kiégette tükörből a retinám. Félrehúzódtam hogy megelőzzön és vissza adtam neki amit tőle kaptam. Erre felkapcsolta a ködzárvényt. Ami alig látszott mert a dízel füst annyira bekormolta a lámpáit hogy alig látszott :)
A követési távolságon agyalóktól kérdezem: Ugyan mekkora távolságot kellene szerintetek tartani lakott területen 20-30 Km/h sebességnél?
Igaz még csak 25 éve vezetek, biztos érhetnek meglepetések, de általában tisztában vagyok a járművem korlátaival! Egy fékpróba pl. útvonaltipus váltáskor pont 5 mp-et vesz el az életemből, és máris tudom hányadán állunk!
Engem sokkal jobban zavar az,amikor valaki az első ködlámpáit használja /ha már egyszer kiégett valamelyik tompított/.
De már egyre gyakrabban látok ilyet is:egy tompított,egy ködlámpa -mert spórol a paraszt az izzócserén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!