Megbüntethetnek, ha terelés miatt vettem igénybe autópályát?
Ezt hogy érted, utolsó? Mert végül is elmehettem volna a 6-os úton Dunaföldvár felé, csak ez ellentétes lett volna az úti célommal vagy vissza is fordulhattam volna. Így nézve az én döntésem volt.
Pár kilométer volt csak, számlával tudom igazolni, hogy nem Budapestre mentem, csak Dunaújvárosba. Vagy ez nem számít?
Hát, nem tudom, ki miért ad rossz választ, s te miért nyugodsz meg. Illetve azzal nincs baj, ha nyugodt vagy, de a helyzet azért nem ilyen egyszerű.
Ha a rendőrség terelt fel a pályára, s te az első lehajtónál lejöttél, akkor biztosan nem fognak büntetni. Ilyent csak akkor csinálnak, ha másfelé terelni fizikai képtelenség. A pályát is biztosítani kell, ami azért nem egyszerű. Ha nincs más választás, akkor a lassú járműveket is oda terelnék. Olyant is, ami mondjuk csak 20 km/óra sebességgel tud menni. Tehát a pályát magát is terelni lassítani kell.
Ha a terelt helyen A, B, C irányba is mehettél, ebből A a pálya, B és C nem az, de neked nem megfelelő irányba vezet, akkor bizony megbüntethetnek. Persze ahhoz az is kell, hogy elmenj kamerák alatt. A pálya személyzete csöppent sem rugalmas, méltányosság kizárt. Tapasztalatból is tudom.
Kapod majd a csekket, aztán fizetheted!
A kis utcákban simán ki lehetett volna kerülni a lezárt szakaszt!
A pályahasználat a saját döntésed volt, senki sem terelt rá!
A pontos szituáció:
Jöttem a Duna-híd felől. Körforgalom a 6-os főúton, 4 lehetőséggel:
1) Dunaújváros, 6-os út (lezárták a teljes utat)
2) M6, Budapest felé (erre mentem, 1. kijáró Dunaújváros, Centrum. Itt ki is jöttem)
3) Dunaföldvár, 6-os út(úti célommal ellentétes irány)
4) vissza a Duna-hídra, erről jöttem, és nem csak fordulni akartam egyet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!