Megbüntethetnek-e, vagy lecsukhatnak-e azért, ha a kocsimban katonai gázálarcot és taktikai mellényt tárolok?
Az első hozzászólóhoz csatlakozva - elvileg ilyesmit nem tilos kocsiban tartani de számíts rá, hogy néhány kérdést fel fognak tenni a dolgaiddal kapcsolatban, ha meglátják.
A többi a válaszaidtól függ...
Nem tudom milyen környéken laksz de szerintem abból, hogy ilyeneket hordasz magaddal több károd származhat mint hasznod.
Mi az, hogy visszaélni?
Nyilván nem fogok az utca közepén hadonászni ezekkel a dolgokkal. Túlélésre kell, elvileg itt van 2012, bármikor lehet bármi. Tehát nem vihetnek be a fogdába ezek miatt?
Akkor jó, csak nem szeretném, hogy terroristának higgyenek és merénylet kísérletének gyanújával megvádoljanak.
Csak mert valóban egy váratlan kataklizma esetére kell, ezt ugye meg nehezen hiszi el a rendőr. És még fel is háborodna sztem, hogy hülyének nézem.
A felsoroltakból a 21 cm-es késhez tudok egyértelműen hozzászólni, de általánosságban írok inkább.
Közbiztonságra különösen veszélyes, de birtokolható tárgyak szállítása megengedett, viselése nem. A kést pl. birtokolhatod, s nyilván szállítanod is kell. Legalább egy alkalommal, amikor megvetted és hazaviszed. De pl. már csupaszon melletted az ülésen nem lehet.
Gázálarc szerintem nem sorolható ide, feszítővas, kalapács sem. Taktikai mellényről el tudom képzelni. A formális logika nem mindig vág egybe a jog logikájával. (Ti. azzal megölni nem igazán lehet senkit.)
egyszerű, annyit mondasz hogy gyűjtő vagy, tetszenek neked az ilyen cuccok és most csak egy haverodnak mutatod meg, azért van nálad
ismerősömet elkapták haditechnikai eszközökkel a kocsijában, továbbá a fegyverek se a megfelelő módon voltak tárolva, és ezért bevitték, végül elengedték, de ez az ügy azért komolyabb volt mint a gázálarc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!