Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyha egy repülőgép berepülne...

Hogyha egy repülőgép berepülne Magyarország légterébe, és nem azonosítja magát, csak repül akkor felmenne a légierő és "kikisérné"?

Figyelt kérdés
Több filmben láttam, hogy berepül 1 repülő valamelyik ország légterébe és nem válaszol a rádióra meg semmire... akkor felmegy kettő vadászgép és "kikisérik". És hogyha veszélyesnek tartják akkor ha olyan területre érnek lelövik... Menyire igaz ez, illetve Magyarországban megtehetnek-e ilyet?
2009. aug. 2. 10:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ilyen esetről még nem hallottam,de remélem a mieink is csak kikisérnék és nem lőnék le.

Gondolom ez az előírás, azonosítás,kisérés........bumm!

2009. aug. 2. 10:51
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Már nem egyszer volt példa a hazai "történelemben", hogy nem azonosított repülőt a hadsereg "azonosított", majd "kikísért". Kilőni nem igazán fogják, csak akkor, ha nem reagál sem az azonosításra, sem a vadászgépek "közelségére".
2009. aug. 2. 11:11
 3/18 anonim ***** válasza:
50%

Miért kérdezed???

Be akarsz repülni Mo-ra?

2009. aug. 2. 11:31
 4/18 A kérdező kommentje:

11:31-es!

Nem, nem akarok berepülni! Egyrészt nem tudok repülőt vezetni, másrészt már bent vagyok Mo.-n Csak érdekel a téma és hogy tényleg ugy van-e mint a filmekben vagy csak kitaláció!

2009. aug. 2. 11:52
 5/18 anonim ***** válasza:
53%
A múltkor volt egy cikk, hogy a magyar légierő 1, azaz egy darab MIG vadászgép. Csak azt nem tudom, hogy mik a Gripenek? De valószinűleg kísérnék és ha gyanúsat csinál, lelövik. Mint a filmeken :)
2009. aug. 2. 12:17
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

12:17: ennek a hozzászólásnak értelme az nem volt, olvasd már el légyszi és próbáld meg felfogni h mit írtál!

Egyébként kikísérnék szerintem is, nem is lőhetik le akárhol egyébként sem, mivel nehéz meghatározni hogy hova zuhanna, meg vannak bizonyos körzetek (Paks például) ahol egyébként is rizikós lenne lelőni mert komolyabb gond lehet belőle. Meg a rakéta is drága, itthon ezzel is számolni kell :P

2009. aug. 2. 12:30
 7/18 anonim válasza:
55%

Sehol nem lőnék le, mert nem kockáztatják meg, hogy lakott terület felett....érted...

De ha minden kötél szakad, akkor a Hortobágy, Nagyalföld felé terelnék, szerintem. De egyébként a mi légvédelmünk....áááááááááááááááá 2 percig bírnáááá kábéééé

2009. aug. 2. 13:06
 8/18 anonim ***** válasza:
71%
Akora Magyarország mire felszállna a vadászgépünk addigra az azonosítatlan gép már el is hagyná az országot.Történelem tanárom azt mondta hogy olyan a légierőnk jó ha verebekre tudnánk lőni vele.
2009. aug. 2. 16:38
 9/18 anonim ***** válasza:
79%

Ámerikai filmben láttad :D

Sztem itthon ez ugy zajlik, hogy nyomonkövetik aztán jelzik a szomszédos országnak ha arra repül és amikor leszáll akkor kapják el, amugy sztem helikopterrel mennének utánna mivel kisgép...

De ha nagyon alacsonyan megy akkor nem látják ha túl magasan megy sztem akkor meg nem is foglalkoznak vele...

2009. aug. 2. 20:56
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

12:30

Rakétát csak a filmekben használnak!!

Minenhol géppuska van vagy légvédelmi gépágyu..

2009. aug. 2. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!