Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Holttér, pontosan hol?

Holttér, pontosan hol?

Figyelt kérdés
Ülök a kocsiban/személyautó/, jobbra-balra lesek, de nekem úgy tűnik, hogy mindent látok, max ha hátulról a C oszlop takarná, azt nem, de ugye ott a középső tükör, tehát abból talán meglátom. Ha kanyarodok, perifériából látom a bal oldalsó szélvédőt, ha jobbra kanyarodok ott ránézek a jobb szélvédőre is. Szájbarágósan magyarázzátok el légyszíves. Leoltásokra nem vagyok kíváncsi, értelmes válaszokat várok!
2012. szept. 13. 10:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbáld ki egy egyenes útszakaszon vagy parkolóban, ha van egy másik ismerősöd akinek van autója. Balról és jobbról is tud olyan helyen haladni közvetlenül melletted, hogy nem látod a külső tükrökből, pedig ott van. Ezért tanítják nagyon helyesen, hogy hátra is kell nézni, így küszöbölheted ki ezeket a holttereket.
2012. szept. 13. 11:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Próbáld ki egy kétszer két sávos úton mondjuk. Haladj, menj pont egy melletted haladó autóval egyszerre. Ezután nézz bele a tükörbe. Nem fogod látni és ha csak a tükörre hagyatkozva váltanál sávot, nekimennél. Illetve 3 sávos utakon egy nagyon veszélyes és egyben roppant idegesítő baleseti forrás szokott az is lenni, hogy tegyük fel, te haladsz a belső sávban, előtted autók. Ekkor meglátod, hogy a középső sáv pedig üres, végig tudnál menni. Tükörbe nézel csak bele, index és sávot váltasz. Igen ám és ekkor csattansz a legszélső sávban lévő autóval, aki szintén megkezdte a sorolást. Csak te nem láttad, mert nem néztél el a vállad felett jobbra. Aztán pl. motoros egy elég kicsi felület, azt se fogod látni, ha csak a tükrökre adsz. De rengeteg mást sem.
2012. szept. 13. 11:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Valamiért magamtól kinéztem mindig az oldalsó szélvédőn is, ezek szerint jól tettem.
2012. szept. 13. 12:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Van olyan autó aminél annyira kicsi a holttér megfelelő tükörbeállítással hogy egy bicajos se fér el benne.

De legtöbb autónál van akkora hogy egy másik autó is elférjen ott, nemhogy még egy motoros vagy bicajos.

2012. szept. 13. 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Ami nagyon fontos, hogy minden elindulás előtt nézz hátra a fejeddel. Sok baleset történik meg az elmulasztása miatt. Nem elég a visszapillantót figyelni.
2012. szept. 13. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!