Holttér, pontosan hol?
Figyelt kérdés
Ülök a kocsiban/személyautó/, jobbra-balra lesek, de nekem úgy tűnik, hogy mindent látok, max ha hátulról a C oszlop takarná, azt nem, de ugye ott a középső tükör, tehát abból talán meglátom. Ha kanyarodok, perifériából látom a bal oldalsó szélvédőt, ha jobbra kanyarodok ott ránézek a jobb szélvédőre is. Szájbarágósan magyarázzátok el légyszíves. Leoltásokra nem vagyok kíváncsi, értelmes válaszokat várok!2012. szept. 13. 10:06
1/5 anonim válasza:
Próbáld ki egy egyenes útszakaszon vagy parkolóban, ha van egy másik ismerősöd akinek van autója. Balról és jobbról is tud olyan helyen haladni közvetlenül melletted, hogy nem látod a külső tükrökből, pedig ott van. Ezért tanítják nagyon helyesen, hogy hátra is kell nézni, így küszöbölheted ki ezeket a holttereket.
2/5 anonim válasza:
Próbáld ki egy kétszer két sávos úton mondjuk. Haladj, menj pont egy melletted haladó autóval egyszerre. Ezután nézz bele a tükörbe. Nem fogod látni és ha csak a tükörre hagyatkozva váltanál sávot, nekimennél. Illetve 3 sávos utakon egy nagyon veszélyes és egyben roppant idegesítő baleseti forrás szokott az is lenni, hogy tegyük fel, te haladsz a belső sávban, előtted autók. Ekkor meglátod, hogy a középső sáv pedig üres, végig tudnál menni. Tükörbe nézel csak bele, index és sávot váltasz. Igen ám és ekkor csattansz a legszélső sávban lévő autóval, aki szintén megkezdte a sorolást. Csak te nem láttad, mert nem néztél el a vállad felett jobbra. Aztán pl. motoros egy elég kicsi felület, azt se fogod látni, ha csak a tükrökre adsz. De rengeteg mást sem.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Valamiért magamtól kinéztem mindig az oldalsó szélvédőn is, ezek szerint jól tettem.
2012. szept. 13. 12:01
4/5 anonim válasza:
Van olyan autó aminél annyira kicsi a holttér megfelelő tükörbeállítással hogy egy bicajos se fér el benne.
De legtöbb autónál van akkora hogy egy másik autó is elférjen ott, nemhogy még egy motoros vagy bicajos.
5/5 anonim válasza:
Ami nagyon fontos, hogy minden elindulás előtt nézz hátra a fejeddel. Sok baleset történik meg az elmulasztása miatt. Nem elég a visszapillantót figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!