Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan akadályozzam meg, hogy...

Hogyan akadályozzam meg, hogy az autómon ne legyen holttér?

Figyelt kérdés

A holttér tükörre gondolok.

Egyszer már előfordult hogy sávváltásnál mentem át egy másikba, néztem a tükörbe senki nem volt ott, aztán 1 másodperc múlva már rám ordítottak dudával, pont benne volt az autó a holtteremben, amit én nem láthattam.

Cseréltessem le nagyobbra, vagy vegyek azt a kis tükröt bigyót vagy hogyan nevezik, amit rálehet ragasztani a külső két tükörre, hogy belássam a holtteret, már láttam néhány autón. Sokat segítene az?

Seat Toledóm van 2001 évjáratú.

Előre is kösz!

2010. máj. 9. 21:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem vegyél középre nagyobb tükröt.

abból látsz majd valamennyit a jobb hátsó oldalsó ablakból is.

annyi pont elég hogy lássad jön-e valaki.

2010. máj. 9. 21:25
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Sehogy, hátra kell nézni. Pont sávváltásnál ez nagyon fontos. egy kocsi elfér a holttérben, ezért lazán hátrabillented a fejed és ha van vki melleted akkor nem húzol át. Ezt KRESZben, és vezetésnél is így tanítják.
2010. máj. 9. 21:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat!

Azért a kis holttér tükrökről, amit a tükörre kell ragasztani mi a véleményetek?

2010. máj. 9. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem rosszak azok a kis tükrök. Nekem Cordobám van (2000) abban szerencsére elég jól lehet látni a tükrökben. Mondjuk jóval kisebb mint a Toledo :)
2010. máj. 9. 21:39
 5/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Köszönöm neked is a válaszod! -)

2010. máj. 9. 22:05
 6/9 anonim válasza:
52%
a kis tükör megteszi, de a legjobb ha oldalra fordítod a fejed :D
2010. máj. 9. 22:12
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Ha sávváltás előtt (és a tükörbe nézés után) rövid ideig fékezel, akkor a holt térben lévő jármű gyorsabb lesz nálad, ergo kikerül a holt térből. Ez a legolcsóbb megoldás. De ne nagy fékezésre gondolj, éppen csak változzon meg egy kicsit a sebességed. 20-25 évvel ezelőtt voltak nagyon klassz nagyméretű tükrök, amiket be lehetett szerelni a kockaladákba :-) Azok erre lettek kitalálva, 45 fokben is voltak tükrök a középső visszapillantó mellett közvetlenül. Nem is tudom, miért nem terjedtek el.
2010. máj. 10. 01:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pl egy 3 sávos úton tök veszélyes hátranézni. Én ezt úgy oldom meg, hogy FOLYAMATOSAN figyelem a mögöttem lévő forgalmat is, majdnem annyira, mint az előttem lévőt, így nem fordulhat elő, hogy valaki "feltűnik" mögöttem.
2010. máj. 10. 13:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, rendesek vagytok!-)

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:56

Én is így szoktam, hogy folyamatosan figyelem a forgalmat hátul is, hogy mi történik mögöttem.-)

2010. máj. 10. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!