Milyen büntetésre számíthatok?
Szóval: Tesco parkolóba voltunk kint kismotorosok este 10-11 fele, majd mondom én elindulok.. Ez eddig oké, csak mivel stunter vagyok, egykeréken indultam és mentem. Rá 5-10 másodpercre, kiderült, hogy egy rendőrautó ezt mind végignézte. Sajnos, megpróbáltam neki egy picit füllenteni is, de nem jött össze.. :
-Mi volt ez itt uram?
-izzadt volt a kezem és megcsúszodt a markolaton és egy pillanatra megemelte magát a motor.
-Igen?! Egészen innentől az oszlopig? (kb. 100-120m) Ez azért nem semmi.
Végül, aláírtam hogy elismerem a vétségem. semmmi papírt nem kaptam. milyen anyagi vagy egyéb büntetésre számíthatok?
Ha nem kapsz csekket, akkor megúsztad.
Tanulság: Nem kell kismotorral "menőzni" a haverok előtt.
Tanulság, legközelebb magánterületen stunterkedj:)
Amúgy ez milyen vétség?
Kapod majd a határozatot, hogy "Egykerekezés vétsége miatt 30.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezem"? Vagy mi?:)
Valamokka:
219. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályait megszegi és ezzel másnak vagy másoknak életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki vagy könnyű testi sértést okoz, szabálysértést követ el.
Kb. 30000-et ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!