Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jó dolognak tartod, hogy a...

Jó dolognak tartod, hogy a rádiós hírekbe bemondják merre lehet traffipaxra számítani?

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 16:27
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
persze hogy jó dolog, az emberek segítsenek egymáson!!
2012. aug. 26. 11:19
 22/32 Alex Fly ***** válasza:

#20: az, hogy van egy tűréshatár, még nem jelenti azt, hogy a 108-val haladó ne lenne gyorshajtó ugyanúgy, mint aki 1km/h-val gyorsabb. Nem kellene ezzel visszaélni...

A sebességkorlátozás nem azt jelenti, hogy azzal a sebességgel kell haladni, hanem hogy nem kellene túllépni, ha nem akarod támogatni a költségvetést. Ha nem vagy biztos, inkább menj egy kicsit lassabban, abból nem lehet gond.

2012. aug. 26. 23:09
 23/32 anonim ***** válasza:

Nem válaszoltál a kérdésemre! Szerinted az egyik gyorshajtó, a másik nem?

Ugyanis ennyi a különbség, nem több. Ha 108-al ment, nem számít, mit mond a rádió, de ha 109-el, akkor azért úszta meg a büntetést. Olyan nagy baj ez?

2012. aug. 26. 23:40
 24/32 anonim válasza:
A sok laikusnak, kik betartják a szabályt. Szóval Ti, mivel betartotok minden szabályt, nem érzitek magatokat veszélyben? Csak egyszer nézz el egy 30as táblát, ami azelött nem volt ott..., és gyorshajtót csináltak belőled! Stb...
2012. aug. 27. 14:31
 25/32 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy hogy milyen dolognak tartom. Akinek van elég zsetonja meg lézerblokkolója, az magasról leszarja a traffit, akinek meg nem telik rá annak megy a büntetés ha 5 km-el túllépte a sebességet.

Kicsit gördülékenyebben haladna a közlekedés is ha rugalmasabban kezelnék a sebességhatárokat. Nem azt mondom, hogy 50-es táblánál mindenki 100-al száguldozzon, de egy 60 azért beleférne. Itt nálunk különben sem a szabályok betartására megy a dolog, hanem a pénzbeszedésre.

2012. aug. 27. 22:17
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
nézd, én úgy vagyok vele, ha én normálisan közlekedek, megadom az elsőbbséget, nem nyomom a gázt mint egy állat hogy 20méter múlva fékezzek, akkor igenis szűrjék ki az ilyen bohócokat az utakról. tehát nem igazán értek egyet vele hogy bemondják a trafit. olyan mintha a diszkóban megszólalna a rádió, hogy razzia lesz, dobjátok el a füvet ami nálatok van..
2012. aug. 27. 23:24
 27/32 Alex Fly ***** válasza:
22: dehogynem. Mind2 gyorshajtó. Mit lehet ezen nem érteni?
2012. aug. 28. 04:57
 28/32 anonim ***** válasza:
most változtattak a KRESZ-en, és ezután is bemondhatja a rádió a trafit. ki érti ezt? én nem. Ez nem a hatóság hátráltatása, "bűnsegédlet" ? (félre ne értsetek, én sem vagyok szent, de ez nem fér a fejembe)
2012. aug. 28. 17:24
 29/32 anonim ***** válasza:

Alex Fly! Értem én, hogy mindkettő gyorshajtó. De ismétlem: ha 108-al megy, akkor mindegy mit mond neki a rádió, ha 109-el, akkor meg a rádió segít neki, hogy ne fizessen.

És pont ez az, hogy egyik sem veszélyesebb a másiknál.

2012. aug. 28. 17:48
 30/32 Alex Fly ***** válasza:

Én inkább azt mondanám: egyik sem VESZÉLYTELENEBB a másiknál. Sajnos az emberek nem az előírt sebességhatárt veszik komolyan, hanem csak azt, hogy lehetőleg elkerüljék a büntetést. Ha egyszer pl. 90 a limit, akkor miért a 108-as büntetési tétellel kell foglalkozni? Lehet, hogy ténylegesen a határtól kellene bírságolni -vagy a tűréshatáron belüli gyorshajtóknak is ki kellene postázni a fényképet azzal, hogy most az egyszer megúszta...esetleg csekket nem kapna, csak büntetőpontot...vagy regisztrálni kellene és pl. a 3. eset után küldeni a csekket...vagy hasonló.

Fel kellene fogni, hogy a sebességhatár betartásával nem kell azon idegeskedni, hogy büntetnek-e vagy nem -és akkor megszűnik a kérdés, hogy bemondják-e a rádióban, merre mérnek. De ezzel csak bátorítják a szabálytalanságot. Legálisan :(

2012. aug. 28. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!