Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem elég a 40?

Miért nem elég a 40?

Figyelt kérdés
Smkp közúton legnagyobb megengedett sebességg 40 km/ó. Ezt nagyon kevesen tartják be, viszont bármilyen ősrégi 50 ccm motor tud ennyivel menni. Minek csinálnak olyan 50 ccm motorokat, amik közel 100-al bírnak menni, ha annyival úgy sem szabad, veszélyes is? Miért használják sokan a 125-ös, 150es motorokat 50-esként, ha nem mehetnek többel 40-nél? Sokszor olvasom itt is, hogy ilyen olyan 50 ccm motor csak 60-at tud menni, hogyan lehetne tuningolni... Az nem elég a megengedett 40 km/ó hoz?

2012. aug. 14. 07:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A 40 km/h szörnyen lassú, de viszont azt én is elítélem aki 125 köbös motorokkal mászkál. Azért tudnak a motorok közel 100-al menni, mert nincsenek lefojtva. Ha most vennél újonnan egy akármilyen 50-es motort csak 45-el bírna menni, de ha kiszednéd belőle a fojtásokat minimum 80.
2012. aug. 14. 08:37
 2/15 anonim ***** válasza:
63%

Ugye lakott területen belül a hivatalos sebességkorlát 50, ha azt vesszük már ehhez képest is kevés a 40.

Viszont például pesten 50 helyett 70 a tipikus, és egy lefojtott 50essel képtelenség felvenni a forgalom ritmusát, sőt, öngyilkosság forgalomba menni vele.

2012. aug. 14. 08:38
 3/15 anonim ***** válasza:
33%

Úgy biza ahogy mr.flash írja. Itt Pesten többnyire 60-70km/h-val mennek a kocsik az 50 helyett, de azt azért vegyük figyelembe, hogy ez a mostani KRESZ már igen csak elavult, mert amikor tavaly csináltam a jogsimat "B"-ből akkor a 2009-es vagy 10 könyvbe MÉÉG zsigulis képek voltak... de komolyan... most itt nem a képen van a lényeg. Továbbá meg a műszaki ismeretek. Kedves Orbán barátunkat kérjük már meg ha autópályán kiég az izzója a 2011-es Audijának akkor ugyan cserélje már ott ki helyszínen. Az tuti h nem fog neki menni, de azért még a KRESZ-be ilyenek vannak. A városban a sebesség határokat sok helyen kéne módosítani, mert általában a lassúzásból szoktak a balesetek lenni.

Barátnőmet vittem haza tegnap az Üllői úton keresztül, és nem volt olyan késő kb fél 7 lehetett. A forgalom nagyobb volt mint 9 - 10 óra körül és tök idegesítő volt ahogy tötymörögnek előtted 40-50km/h-val. Mindig késő este szoktunk menni és akkor a legjobb mert akkor alig vannak illetve lehet 60-70-el menni, de persze ez a rendőröknek ez kedvez.

2012. aug. 14. 09:03
 4/15 SzilKa ***** válasza:
49%
Az én kis 50-es robogóm egy darabig csak 45km/h-val tudott menni, amivel bejárok a belvárosba. Nekem megfelelt volna ez a sebesség, de mindenki le akart túrni az útról folyamatosan. Nem tudtam felvenni a forgalom ritmusát és ez veszélyesebb bárminél. Aztán kivetettem a fojtást, most már bírok 60-nal is menni, azóta ritkábban akarnak megölni az autósok... Na ezért nem elég a 40.
2012. aug. 14. 09:12
 5/15 anonim ***** válasza:
Múltkor volt egy hasonló kérdés, autópályán miért baj, ha 90el mész. Na pont ezért, nem tudod felvenni a ritmust és mindenki le akar túrni az útról, előzgetnek folyamatosan. Motorral kifejezetten veszélyes a forgalom ritmusától eltérően közlekedni. A kedvencem, mikor 2 km-es kocsisor megelőzi a lassú robogóst, pirosra vált a lámpa, és ő csak azért is előrearaszol, hagy kelljen megint végigelőzni, az életét teszi kockára, de ha nekik jó, nekem jó.
2012. aug. 14. 09:25
 6/15 A kérdező kommentje:
Nekem a motorom kb max 55-öt megy, de az már nyélgázon lejtőn hátszéllel, de a fogyasztása nagyon megugrik, 40 körül meg pont jó, keveset eszik, harmadannyi idő alatt feleannyi pénzből beérek a melóhelyre, mint bkv-val (4. kerületből megyek az 1. kerületbe), vagy az Árpád, vagy a Margit hídon megyek át, és a rakparton megyek tovább, visszafelé meg mindig az Erzsébet hídon, és a Pesti rakparton megyek. Az út szélén nem célszerű menni (csatornafedők, kátyúk, ajtó rádnyitás stb) ha beljebb megyek nem férnek el az autók, ha nem fér el nem tud letolni, akkor max dudál, de ha jól esik, dudáljanak, előbb utóbb ki tudnak kerülni, a híd az necces, amikor megyek haza, mindig be van állva, a busz sávot használják a motorosok, és a bringások többnyire, bár elvileg nem szabad, ha centikre jön mögötted a busz az nem olyan kellemes, van, hogy direkt csinálják, pedig alig bírja tartani a tempót. Van autóm is, nem megyek vele gyakran, költséges, de ha megyek, és lassabb jármű megy előttem, akkor is meg szoktam várni amíg biztonságosan lehet előzni, minek sietni, annyival hamabb nem érek oda. pl legutóbb Balaton felé emelkedőn felfelé ment előttem egy lovas szekér, mellettünk záróvonal, emelkedő tetején nem látni át, szembe is jöttek, kb 8-10 percet mentem mögötte, de olyan szabálytalan előzéseket lehetett látni, majdnem baleset lett a vége. Motorral, autóval sosem volt balesetem még, még meg sem húztam az egyik autóm sem. Egyszer ütöttek el bringával, nem adták meg az elsőbbséget.
2012. aug. 14. 10:13
 7/15 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Egész MO-n a legnagyobb megengedett sebesség 130 km/h. Akkor miért van az, hogy gyakorlatilag manapság nincs olyan új autó a piacon, aminek 180 alatt van a végsebessége, illetve a kocsik legalább felének 200 felett?

2012. aug. 14. 10:15
 8/15 anonim ***** válasza:
Ne csodálkozz majd rajta, ha lesz baleseted motorral is:)
2012. aug. 14. 10:22
 9/15 A kérdező kommentje:
10:22 ésszel kell menni, akkor elkerülhető, de sosem lehet kiszámítani. Motorral mindig van rajtam láthatatlansági mellény, fényvisszaverő csíkok stb.
2012. aug. 14. 10:46
 10/15 A kérdező kommentje:
Autónál meg 130 nál feljebb úgy sem lehet kihasználni, mert büntethetnek.
2012. aug. 14. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!