Hová ragasszam a "T" matricát?
Ne hallgass rájuk, rakd csak ki, fontos jelzésértéke van. Ha valaki ennek ellenére letol az útról az a jelzés nélkül is megtenné.
Nagyon gyakran jön jól ez a jelzés, kiemelten figyelek az ilyen autósokra és meglepöen sokszor kiderül jól teszem.
Mi ez, Honda Civic? Csomagtartó alsó rész vagy tényleg lökhárító, ha hátsó szélvédő holtpontot nem találsz neki.
Én mégegyszer azt mondanám, ne rakd ki, célpontot csinálsz magadból.
Mondok két konkrét példát, az első az anyámé, neki utánam egy évvel lett jogsija, 39évesen, ennek ellenére tök jól vezet, nem volt semmi gond, megkapta a jogsiját, mentem vele pár kört, tök oké volt, tartotta a ritmust, nem tolták le/dudáltak rá. Egészen addig amíg valamelyik jólképzett ismerőse meg nem ajándékozta egy T matricával, amit ki is rakott. Melóztam, nem tudtam róla, utána való napon jött is, hogy letolják-villognak-állandóan előzgetik, mondtam neki hogy okés, menjünk egy kört, lehet hogy tötymörögsz.
Beültünk, mentünk, ugyanúgy mint előtte, jött a villogás, dudálás, pedig ugyanúgy vezetett, mondtam neki hogy álljunk le, helyet cseréltünk, én kifejezetten dinamikusan vezetek , ennek ellenére engem is elkezdtek letolni, pedig 50-es táblánál laza 65-el csorogtam.
Néztem hogy mif*sz, mindenki hülye vagy mivan, aztán mikor megálltunk tankolni kiszúrta ma T-s matricát a kocsi seggén, hirtelen felindulásból leszedtem, anyámnak meg hatalmi szóval megtiltottam hogy kirakjon ilyet, na a hazafele úton és azóta sem volt ilyen gond.
A másik kegy ismerős kiscsaj volt, a vérében van a vezetés, vagy 3éve szúrta be egyszer hogy tanítsam már meg vezetni mert érdekli, elsőre ment neki minden, de valami hihetetlenül ösztönösen, nincs meg benne a női bizonytalanság. Neki 2hete lett meg a jogsija, kapott egy Corsa B GSi-t, de apuka tett rá egy T-s matricát, biztos ami tuti alapon, na nála is ugyanezzel a hatással járt.
Kérdezte hogy mit csináljon mert tele van a hócipője (nem így mondta, de van trágárságszűrő), elmentem tegnap megnézni a gépet (amúgyis illett már), hát ott virít a matrica a hátulján. Leszedtük, és láss csodát egyből nem villogja rá senki.
Szóval kb. ennyit ér. Egyébként hasznos lenne, valóban, csak 100ból 80 embernél pont az ellenkező hatást váltja ki, szívatni fognak, vagy csak simán veszélyesnek éreznek és gyorsan el akarnak tűnni a közeledből.
A maradék 20 meg alapesetben is van annyira értelmes hogy odafigyeljen rád, meg a többi autósra.
Most leirtál két olyan példát ahol a friss jogsis jól vezet.
De nem ez a jellemző hanem az hogy a szabályok fejben vannak, a rutin pedig még sehol. Nem lehet rájuk számítani egy olyan helyzetben ami a megszokottól eltér, nem vagy nagyon nehezen veszik fel a forgalom ritmusát.
Ennek az előzetes jelzésére született meg ez a jel.
Ha valaki dudál, hát dudáljon, be akar elözni, elözzön, ő dolga, az én helyzetemen ez nem változtat.
Szemléltetni akartam. HA két ilyen esetben is ennyire agresszívak lesznek a többiek egy jó vezetővel szemben a matrica miatt akkor szerinted mennyire lesznek azok egy kevésbé jól vezető kezdővel szemben.
Kb annyira hogy lehetetlenné teszik hogy normálisan vezessen, bestresszelik, és megutálja az egészet, aztán hónapok kellenek ahhoz hogy ezt levetkőzze.
Ezért írtam kisregényt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!