Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyi a büntetés ha a gyalogo...

Colt kérdése:

Mennyi a büntetés ha a gyalogost nem engedem át a zebrán?

Figyelt kérdés
Tól-ig. Április 15.-től állítólag változtak valami szabályok! Tud erről valaki valamit?

2012. júl. 30. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Ha elütöd és meghal, akkor életfogytiglan.
2012. júl. 30. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Elsőbbség meg nem adása a gyalogossal szemben: 20-40 ezer forint"

[link]

2012. júl. 30. 10:52
 3/9 smitwesson ***** válasza:
2. köszönöm
2012. júl. 30. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Most hallottam: 6 órányi közmunkával 5000Ft-tal csökkenhet a bűntetés
2012. júl. 30. 12:40
 5/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

De azért csak engedd át a gyalogosokat!!

2012. júl. 30. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
A rendőrtől a bünti 20-40 ezer, az át nem engedett gyalogostól pedig vérmérséklettől függ. A minimum egy csúnyánnézés a gyönyörű lánytól, ám egy különösen ijesztő esetben már én is horpasztottam be csomagtartófedelet hirtelen felindulásból. Igaz, azért már engem sem dícsértek meg :)
2012. aug. 1. 09:02
 7/9 Husi Gusztáv válasza:
engem 15-ezerre büntettek meg meg rá irtak 6-pontot a papirra.. annyit kaptam vagy összesen annyipontom van tuggya valaki?? a történet pedig ugy van hogy jobra kanyarodtam 2-sávos utra és annak a belsö sávvjába elengedtem az össze gyalogost mintegy szálig.. aztán utánam eredt a rendör és megálitot és azt monta hogy csoki néni vissza lépett az útrol mert nem adtam neki elsöbséget..miközbe nem láttam senkitse.. ez jogtalan.. mit tudnék kezdeni ezzel???
2016. okt. 26. 21:34
 8/9 Husi Gusztáv válasza:
van 2-tanum is akik velem voltak a kocsiba.. tudnék e valahova menni ezel az üggyel hogy töröljék el mert jogtalan???
2016. okt. 26. 21:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem kellett volna aláírni a papírt, hanem mondani kellett volna a rendőrnek, hogy nem ismered el a szabálysértés elkövetését, jelentsen fel.

Aztán a bíróságon bizonyíthattad volna be a tanúk segítségével, hogy nem követtél el rosszat.

Ha viszont ez nem sikerül, akkor a büntetési tételek duplázódnak az eredeti, helyszíni bírsághoz képest.

2016. okt. 26. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!