Colt kérdése:
Mennyi a büntetés ha a gyalogost nem engedem át a zebrán?
Figyelt kérdés
Tól-ig. Április 15.-től állítólag változtak valami szabályok! Tud erről valaki valamit?2012. júl. 30. 09:45
1/9 anonim válasza:
Ha elütöd és meghal, akkor életfogytiglan.
2/9 anonim válasza:
4/9 anonim válasza:
Most hallottam: 6 órányi közmunkával 5000Ft-tal csökkenhet a bűntetés
5/9 anonim válasza:
4-es vagyok!
De azért csak engedd át a gyalogosokat!!
6/9 anonim válasza:
A rendőrtől a bünti 20-40 ezer, az át nem engedett gyalogostól pedig vérmérséklettől függ. A minimum egy csúnyánnézés a gyönyörű lánytól, ám egy különösen ijesztő esetben már én is horpasztottam be csomagtartófedelet hirtelen felindulásból. Igaz, azért már engem sem dícsértek meg :)
7/9 Husi Gusztáv válasza:
engem 15-ezerre büntettek meg meg rá irtak 6-pontot a papirra.. annyit kaptam vagy összesen annyipontom van tuggya valaki?? a történet pedig ugy van hogy jobra kanyarodtam 2-sávos utra és annak a belsö sávvjába elengedtem az össze gyalogost mintegy szálig.. aztán utánam eredt a rendör és megálitot és azt monta hogy csoki néni vissza lépett az útrol mert nem adtam neki elsöbséget..miközbe nem láttam senkitse.. ez jogtalan.. mit tudnék kezdeni ezzel???
8/9 Husi Gusztáv válasza:
van 2-tanum is akik velem voltak a kocsiba.. tudnék e valahova menni ezel az üggyel hogy töröljék el mert jogtalan???
9/9 anonim válasza:
Nem kellett volna aláírni a papírt, hanem mondani kellett volna a rendőrnek, hogy nem ismered el a szabálysértés elkövetését, jelentsen fel.
Aztán a bíróságon bizonyíthattad volna be a tanúk segítségével, hogy nem követtél el rosszat.
Ha viszont ez nem sikerül, akkor a büntetési tételek duplázódnak az eredeti, helyszíni bírsághoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!