Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mekkora összegű büntetésre...

Mekkora összegű büntetésre számíthatunk?

Figyelt kérdés
Tegnap barátnőmmel mentünk volna a buszhoz, de közben volt 1 zebra.. Jöttek az autók vártunk, aztán megálltak és általában utána vált át a zebrán is a lámpa zöldre.. Nos vártunk egy picit, aztán elindultunk, még piros volt a lámpa, egyszer csak előbukkantak a rendőrök levillogtak minket, de közben a lámpa is átváltott zöldre.. A rendőr oda hívott kiugrott a kocsiból, aztán semmi köszönés semmi, és egyből elkezdett magyarázni, hogy 2 feljelentés lesz, 30-tól kezdődik úgy számoljanak.. Lehet kivenni a szem. igazolványokat meg a lakcímkártyákat.. Közben megnéztem a telefonon az időt, mert a busz már ott volt, és megkérdeztem mennyi ideig fog tartani, mert vidékről voltunk fent, és a busz már bent állt. Erre a válasza az volt, hogy Igen? Akkor pakoljon ki mindent a zsebeiből, a telefont szedje szét leellenőrizzük azt is.. Közben meg amikor ment a busz mellettünk poénkodott, hogy itt megy a buszuk?? Hát.. Nagyon vicces volt mit ne mondjak.. a Barátnőm még tanuló de elmúlt már 18 éves. Még lehetséges, hogy megússza felszólítással??

2012. jún. 23. 10:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos előfordulnak gyakran még ilyen tajparasztok,akiknek nehéz gyermekkoruk volt.

Am annyira belemerültél a dolog személyes részébe,hogy nem derült ki,végülis mi történt?

Feljelentett?

2012. jún. 23. 10:55
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen vannak sajnos.. Ha látnád a képét látni rajta hogy egy igazi ....... Faceebookon is megtaláltam. Igen feljelentett mind a kettőnket. Sajnos..
2012. jún. 23. 11:07
 3/13 anonim ***** válasza:
31%

Hát ezzel szerintem már semmit nem tudsz kezdeni.

De azt jó ha tudod hogy a rendőrnek kötelessége úgy kezdeni hogy napszaknak,nemnek, életkornak megfelelően köszön, aztán közli az intézkedés célját.

Ha ezek közül bármi is hibádzik akkor panaszt tehetsz ellene. Bár az itt most más kb semmi se segítene, meg nem tudom hogy így utólag meg teheted-e.

De ha legközelebb ilyen rendőrrel szembesülsz akkor szépen közöld vele ezt, hogy magának kötelessége lenne ezt csinálni, és szépen kérd el az azonosító számát, meg amit kel(mert köteles megadni) és mond neki hogy panaszt teszel ellene...

Nem egy esetről hallottam már hogy e-miatt úszták meg a büntetést vagy feljelentést :)

2012. jún. 23. 11:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Most nem azért, oké, hogy paraszt volt a rendőr, de... végül is ti veszélyeztettétek azzal a közlekedést, hogy a piroson akartatok átslattyogni, teljesen jogosan lettetek megbüntetve.
2012. jún. 23. 11:24
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet! Ha esetleg egy panaszlevelet írnék a kerületi rendőrkapitányságra?
2012. jún. 23. 11:30
 6/13 anonim ***** válasza:

Az pont olyan,mintha az emlékirataidba írnád meg...

Senki nem fog vele foglalkozni.

2012. jún. 23. 11:32
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen teljesen igazad van.. Piros volt még a lámpa amikor elindultunk. De nem az autók között mentünk össze-vissza, hanem megálltak az autók már, és úgy indultunk el.. Amikor meg a rendőrök leintettek, rá kb. 3-4 mp-re zöld lett a lámpa..
2012. jún. 23. 11:32
 8/13 anonim ***** válasza:
De ez nem számít. Attól még piroson mentetek át. Amúgy meg, nincs ebben tapasztalatom, te mégis milyen panaszt fogtok tenni? Csúnya rendőrbácsi nem köszönt? Ezzel szerintetek fog bárki is foglalkozni? Kiröhögnek maximum. Hiába mondod, hogy bunkó volt a rendőr, mondhatja ő meg azt, hogy ti voltatok flegmák vagy tiszteletlenek, aztán neki adnak igazat. Mi se hallottuk a rendőr verzióját, lehet, hogy szerinte ti voltatok a bunkók, azért volt tiszteletlen.
2012. jún. 23. 11:44
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen ez teljesen jogos.. A lényeg végülis az, hogy mekkora összegre számítsak, vagy számítsunk?
2012. jún. 23. 12:00
 10/13 anonim ***** válasza:

30 000 fejenként simán ...uj törvény szerint 15től--30 ezerig gyalogos szabálytalan áthaladása az uttesten...

egyik ismerösöm 18 000 at kapot mikor még nem élt a törvény ...

2012. jún. 23. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!