Milyen büntetést kaphatok ezért?
Figyelt kérdés
A barátaimmal múlt éjjel elég "buták" voltunk és csináltunk pár hülyeséget, végül a rendőrök is helyszínre siettek...engem elvittek kihallgattak mert egy kukát kitoltam az út közepére. Milyen bírságot, vagy egyáltalán mit kaphatok ezért? (örülnék ha a kommentekbe nem azt kapnám válasznak hogy milyen barmok vagyunk, erre már mi is rájöttünk)2012. júl. 26. 11:15
1/5 anonim válasza:
szerintem ha csak ennyi, amit írtál akkor figyelmeztetést. Mivel azért közúti mittoménmilyen veszélyeztetés is lehet, de szerintem csak ejnyebejnye amit kapsz. De ott voltál, miért nem érdeklődtél tőlük?
2/5 anonim válasza:
Az attól függ, hogy miben hallgattak ki. Ugyebár ez lehet akár közlekedés elleni bűncselekmény, és lehet akár garázdaság is.
Bár az igaz, hogy mind a kettő büntethető szabadságvesztéssel is, de valószínűleg pénzbírságot fogsz majd kapni.
3/5 anonim válasza:
attól hogy kitoltál egy kukát az út közepére, még nem kapsz semmit
4/5 A kérdező kommentje:
ők sem tudtak válaszolni hogy milyen lehetséges bírságot kaphatok, és közlekedés elleni bűncselekménynek minősült. Esetleg abban nem tudtok segíteni hogy ilyen helyzetekben a pénzbírság milyen értékek között mozog?
2012. júl. 26. 11:56
5/5 anonim válasza:
Ebben az esetben nem a Rendőrség szabja ki, hanem a bíróság a büntetést. Ez terjedhet a figyelmeztetéstől a 100.000 Ft-os nagyságrendig. Sokban függ az eddigi előéletedtől. Ha nem volt még más ügyed, akkor valószínűleg figyelmeztetést fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!