Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Előzés befejezésénél vissza...

Előzés befejezésénél vissza akarok térni a jobboldali sávba. Melyik tükröt kell használnom. Jobb oldalit, vagy a középsőt?

Figyelt kérdés
2012. júl. 18. 12:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

A jogszabály kimondja hogy a személyautónak átláthatónak kell lennie, az más kérdés hogy a többség hogy közlekedik, de bizony az tilos.

Amúgy fene tudja, kicsit nehezen képzelem el hogy puttonyos autóból ne lásson ki valaki, pl. vezettem más nissan cargo-t, nem valami kis autó és simán kilátni.

2012. júl. 18. 13:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tanultam (januárban vizsgáztam) hogy a középső tükörben kell látni.
2012. júl. 18. 13:18
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 18. 13:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

A vizsga kérdés azért ragaszkodik a középsőhöz, mert abban ha már látod az autót, akkor biztos megelőzted.

Az oldalsó tükörnél már ismerned kell az autód méreteit és a tükör egyedi domborúságát, hogy meg tudd állapítani, hogy tényleg mögötted van-e

2012. júl. 18. 13:48
 15/18 anonim válasza:
Vizsgakor a középső, az életben ha teheted mindkettőt használd!
2012. júl. 24. 17:26
 16/18 anonim ***** válasza:

Fordítsd el a fejed jobbra, az a biztos! Így nem érhet meglepetés a tükör holttere miatt!

És még valami: Autópályán sok paraszt ahogy elment melletted, rögtön bevágódik eléd a jobboldali sávba, holott úgy kellene visszasorolnia, hogy meg legyen a követési távolság!

2012. aug. 6. 09:43
 17/18 Antimod ***** válasza:

"Autópályán sok paraszt ahogy elment melletted, rögtön bevágódik eléd a jobboldali sávba, holott úgy kellene visszasorolnia, hogy meg legyen a követési távolság!"

Nem csak autópályán csinálják ezt, városban és úgy húz be némely ember eléd, hogy szinte súrolja az autód elejét, ha nem lassítasz. És semmi nem indokolja.

Az ilyen még a saját kocsiját sem félti? Sosem értem.

2012. aug. 6. 09:48
 18/18 anonim ***** válasza:
17: "követési távolság". Tehát nem az eléd besorolónak kell tartani, hanem neked. Hiába "hirtelen" sorol eléd be, anyázva neked kell lassítani. Ha ilyenkor belemész, Te leszel a hibás követési távolság be nem tartása miatt.
2012. aug. 21. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!