Biciklisek. Mikor ott van az út mellett a bicikli út miért az úton bicikliztik? Aztán meg fel vagytok háborodva ha elütnek titeket.
Én biciklis vagyok, de az tény, hogy sok kerékpáros nem tartja be a szabályokat (de persze az autósok is van, hogy szabálytalankodnak)
De mindig vannak kivételek.
Kedves kérdező!
Én voltam az első válaszoló. Nem tom mennyire kivehető, de én is azt próbáltam leírni,mint az utolsó válaszoló...
Csillapodj kissé, mert indulatból nem születik semmi jó!
A zebrán feltartja a bringás a forgalmat. Ühüm. Azon nincs vita köztünk, hogy ott elsőbbsége nincs és áthajtani szabálytalan és veszélyes. De a forgalmat akkor is „feltartja”, ha gyalog tolja át. És akkor elsőbbsége is van! Ügye mindig megadod a kerékpárt zebrán áttoló kerékpárosnak az elsőbbséget?
A csepeli Szabadkikötő út melletti kerékpárutat pl. azért nem használták sokáig, mert bár késznek tűnt az autókból nézve, valójában nem volt átadva. Egy darabig lehetett menni rajta, aztán véget ért, és a bringás esetleg a forgalommal szemben találta magát egy olyan négysávos úton, ahol közel s távol nincs zebra amin átmehetne, hogy a jobb oldalon biciklizzen tovább.
Szóval lehet, hogy mikor megelőzöd a biciklist éppen látod a kerékpárutat, de a kocsiból nem fogod észrevenni, ha az 500m után véget ér, parkolnak rajta, kátyús stb.
Ha folyamatosan a forgalomban halad a kerékpáros, sokkal könnyebb észlelni és vigyázni rá, mint ha a bicikliútról az ilyen-olyan akadályok miatt folyton lekanyarodik az autók közé. Persze ilyenkor ő ad elsőbbséget, de az autós mégis úgy éli meg, hogy egyszer csak ott terem az út szélén egy bringás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!