Gyorshajtásért közmunka ez komoly?
Tegnap Pécset a belvárosba motoroztam 30km/h helyet 40km/h mentem, és meg büntettek.
Egyik ismerősömet el kapták, először fizetnie kellet, aztán még 1x el kapták, és közmunkára kellet mennie.
Nem tudtam hogy 30 a sebesség korlát a belváros bizonyos részein, és ha még 1x elkapnak, akkor engem is el küldhetnek közmunkára 17 évesen ?
Nemhiszem, közmunkára akkor szoktak küldeni ha nem tudod kifizetni a büntetést.
Mellesleg mi az, hogy "nem tudtad"?! Ember, ki van táblázva!
Tényleg nem vettem észre, nem tehetek róla ideges voltam...
Tanultam a hibából, legközelebb körültekintőbb leszek.
Nyaralásra szánt pénzemből kell ki fizetni...
k*cs*g magyarország!
Amúgy elhiszem hogy nem vetted észre.
Minden kátyú mellé kitesznek egy 40 es táblát. De senki nem tudja meddig tart a tábla igazság szerint mert se feloldó tábla se útkerezteződés se semmi ami feloldja.
A rendőrök meg direkt ilyen helyekre rejtőznek el. Szerintem undorító amit művelnek.
Engem egyszer azért büntettek meg mert a préri közepén egy több kilómétere átlátható kerezteződésben nem álltam meg a stopp táblánál állóra csak átgurultam. Egy lélek nem jött szerintem 5 éve arra.
Amúgy nem verhetnek közmunkára akkor se ha 100x büntetnek meg. Amúgy sincs munka embereknek nem hogy még a közmunkásokkal is kinlódjanak.
Közmunka akkor van ha nem tudod nem akarod kifizetni a büntetést. DE célszerűbb részletekben kérni ha nincs pénzed.
"Tényleg nem vettem észre, nem tehetek róla ideges voltam... "
Bocs, de nagyon is tehetsz. Ez nem mentség. Idejekorán jobb ha hozzászoksz, hogy a kresszben és közlekedésben nincs olyan "hogy azt hittem", meg "ideges voltam", meg "szemembe sütött a nap".
Nem tudom a jelenlegi jogszabály hogy rendelkezik. Régebben ha nem akartad a büntetést kifizetni ( vagy nem tudtad ) akkor választhattad az elzárást és/vagy közmunkát.
Ez nem attól függ, hogy hányszor kapnak el. Szabálysértést mindig ki lehet fizetni.
Költség kátyúzásra, meg a rossz utakra.
Néha úgy érzem, mint ha motor helyet vibr*toron ülnék, annyira ráz.
És nem a motor hibája, mivel alig egy hónapja kaptam újonnan.
# 2
k*cs*g Magyarország?
Ezért a Németeknél tudod milyen büntetést kaptál volna? Még jövőre sem mennél nyaralni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!