Ha a biciklimen nincs lámpa, akkor faluban meddig bicózhatunk napközben? Amíg világos van? Vagy ez nem ettől függ?
Nincs lámpa a bicómon, és a rendőr szólt érte múltkor. Kedves volt, aranyos, nem volt bunkó, de mégsem akarom jobban feldühíteni. :D Nem tudom az erre vonatkozó szabályokat, valaki felvilágosítana?
Köszönöm!
15/L
Hivatalosan nappal is kell hogy legyen nálad lámpa. Szóval ha nincs lámpa bármikor büntethet ha olyan rendőrt fogsz ki(ismerőst bicajversenyen állították és büntették meg mert csengő nem volt a bicaján...)
Amúgy meg 500ft-ért lehet venni villogót. Sőtt még olcsóbban is. Előre, hátra. És ezekben még a leggagyibb elem is kibírja 2 évig.
Ha meg nincs lámpa akkor lehet hogy 10-20k-ra is büntetnek. Akár nappal is.
Szóval gondold át. Megéri rááldozni pár100ft-ot?
Falun nem így megy. Este szól érte ha észreveszi, napközben meg mindegy.
Mondjuk valóban nem árt, a hétvégén mentem kifele hajnali 3kor motorral, és fellöktem egy kivilágítatlan versenyzőt. Sok baja nem lett, de ha nem motorral megyek akkor kórház lett volna a vége.
Akkor résztletem kicsit:
Ismerős épp egy falun ment keresztül bicajverseny közben amikor a rendőr megállította és megbüntette a csengőért(lámpái, prizmái rendbe voltak, abba nem tudott belekötni)
Szóval nagyon rendőrfüggő a dolog.
Én sokat bringázok, lámpákat ha nem kell felkapcsolni akkor bicajtáskában pihennek, csengő, prizma nincs(najó, sárvédőn van fényvisszaverős matrica, de sárvédőt csak esős időben használok...)Meg anno pár hétig hátsó fék nélkül közlekedtem(régi eltört, aztán mondván hogy úgyis alig használok hátsó féket jóaz elsővel is amíg nem veszek másikat...). De rendőr még sose állított meg.
De havert meg (kis vidéki város) 1x megbüntették nappal lámpa nélkül, 1x megbüntették szürkületbe lámpa nélkül. Meg kb hetente igazoltatják XD
Na igen. Akit nem ismernek azt megbüntetik, de a falubeliekkel nem szórakoznak. :D
Nálunk is ez van, én simán mehetek öv nélkül, de ha olyan megy akit nem ismernek azt megállítják.
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp veszek rá lámpákat, a saját biztonságom érdekében is (nem akarok úgy járni, mint ahogy a Kedves Első áldozata:D), meg egyébként is kell. Csak azért kérdem, mert nem tudom, mikor tudunk venni, mikor jutunk olyan boltba. Talán holnap sikerül.
És a láthatósági mellény kötelező amúgy? Falun belülre szól, természetesen :)
A láthatósági ha jól tévedek csak lakott területen kívül kötelező.
Egyébként köszi hogy hogy aggódsz értem, de túléltem már pár dolgot ami komolyabb egy koccanásnál, ha messzebbre megyek akkor használom is az övet, de ha átugrok a haveromhoz 2,5km-re akkor fölösleges.
Úgysem lehet 30-nál többel menni, gondoskodott róla a polgármester. :)
De mondom, azért rendes vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!