Milyen felszerelés szükséges ahoz hogy főúton kerékpározhassak?
7. hozzószólónak.
7-esen nincs tiltó tábla kerékpárra vonatkoztatóan, csak néhány helyen, és annyira veszélyes ott kerékpározni, amennyire az autósok azzá teszik.
Nagyon jól leírták,én is pont a 12 éves kor betöltésével egészítettem volna ki :-)
Higgyétek el nekem,van olyan,hogy adott egy főút(legalábbis egy szakasza) ahol elenyésző a forgalom,a kerékpáros tiltó tábla kint van,de buszjárat a legközelebbi faluba van napi 2(egy oda reggel,de munkába egy vissza délután) és oldd meg az életed,járj dolgozni,iskolába,óvodába.
Szóval erre felénk igenis kénytelenek vagyunk biciklivel megoldani az életünket,ha van az ember 12 éves,ha nem,mert autója nem mindenkinek van...
Persze a láthatósági mellény meg világítás stb tényleg fontos,de talán az se lenne elhanyagolható,hogy miért is jár biciklivel,rossz időben pedig gyalog valaki iskolába főúton?
(földút,mellékút és persze bicikliút sincs,mert ez nyilván költséges) De ez már egy másik kérdés...
11. Elég baj az, ha nincs kint tiltó tábla. Nem az autósok teszik veszélyessé, hanem maga a szituáció az. 70 km/h-s sebességkülönbség, kicsi oldaltávolság.
Gondoljunk csak belem mekkora káosz lenne, ha tele lenne bringással. Óriási torlódásokat okozna, mert a szembejövő forgalom miatt az autók araszolnának a bringások mögött. Józan ésszel átgondolva sincs rajta semmi helye kerékpárnak. Szerencsére sokan nem is mennek fel rá. Bár találkoztam már olyannal, aki annak ellenére tekert rajta, hogy azon a szakaszon már volt kerékpárút is.
Már rég ki kellett volna építeni egy kerékpárutat a fővárostól a Velencei-tó mellett a Balatonig (és még sok más helyre is...). Ezért akár hajlandó lennék fizetni is, ha gyűjtést szerveznének.
13.-nak
Már tervezik a kerékpárútat a Balatonig, csak Etyeken keresztül. Így a Velencéig még a legygyorsabb a 7-es marad. Azon nem gondolkodtál már el, hogy az autónak mi keresni való helye van ott? Ki van építve az autópálya, azon is lehet menni. Kerékpárút pedig nincs. Ahol van azt szoktuk használni. 70km/h sebesség különbség nem szokott veszélyes lenni, ha van oldaltáv, ez már az autósokon múlik. Az meg hogy kitiltanád onnana kerékpárosokat, max azt érnéd el, hogy leszarnánk a tiltó táblát, mert 1 sünt nem érdekli 2 nincs más út. Mit szólnál hozzá, ha a belvárosból kitiltanák az autót, mert akadályozza a kerékpárosokat is. Ugye örülnél neki?
Talán az a keresnivalója, hogy annak építették. Millió más helyen lehet tekerni, ahol nem zavarja a forgalmat, és nem balesetveszélyes. Én pl. felraktam a bringát a vonatra, lementem a Velencei-tóra, tekertem egy jót, aztán hazavonatoztam.
Ha minden bringás kedve szerint, bátran felmerészkedne a hetesre, az csodálatosan megbénítaná a forgalmat. Emellett valószínűleg többet elgázolnának egy évben, a fanatiker bringások meg lázadnának, hogy milyen szemetek az autósok. Szerintem a főúton bringázni pont úgy felelőtlenség, mint gyorshajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!