Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kell pótszemüveg a kocsiba?

Kell pótszemüveg a kocsiba?

Figyelt kérdés
Azt írták be most a jogsimba, hogy csak szemüvegben vezethetek (-0.75 dioptria). Nincs kontaktlencsém, szemüveget használok. Ebben az esetben kell pótszemüveget raknom a kocsiba, hogy ne büntessen meg a rendőr?
2012. máj. 12. 20:20
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. Most már részletesen utánanéztem. A lényeg az, hogy mi van feltüntetve a jogsiban:

[link]

A jogsi hátoldalán a 12-es rovatot kell nézni. Ha itt szerepel 01.01-es kód, az azt jelenti, hogy szemüveg viselése kötelező. De nem jelenti azt, hogy pótszemüveg is kell a kocsiba. Ha pótszemüvegre is kötelezik az embert, akkor a jogsiban a 110-es kód is szerepel.

Off topic:

Nekem nincs benne a 110-es kód, de inkább venni fogok majd valamikor egy olcsó pótszemüveget, mert félek, hogy én már tudom ezt a szabályt, de a rendőr nem, és ha elkezdem magyarázni neki, akkor már nemcsak a büntetést kell kifizetnem, hanem hatósági személlyel szembeni ellenállás miatt még be is visznek az őrszobára.

Sajnos nincsenek jó tapasztalataim a rendőrökkel. Eddig kétszer kerültem velük kapcsolatba. Mind a kétszer én szívtam, az elkövetők meg azóta is röhögnek a markukba. A legutolsó betöréses lopáshoz már ki sem hívtam őket, mert csak én szívtam volna megint fél napot.

Jólesett, hogy kiírhattam magamból.

2012. máj. 13. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!