Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minek kell lennie az elsősegél...

Minek kell lennie az elsősegély dobozban?

Figyelt kérdés

E szerint a cikk szerint:

[link]

kell legyen benne arcmaszk meg jódoldat.

A mentőládám még soha nem volt felbontva, ép a plombája. Az a kék mentőláda, amit mindenhol lehet venni és rá van írva, hogy megfelel a mittudoménminek. Nemrég lejárt, ezért vettem egy másikat, amit bevágtam a kocsiba, ezt meg felhoztam, jó lesz majd a fürdőszoba szekrénybe. Felbontottam és csodálkozva láttam, pl. olló van benne, de jód nincs. Helyette csak egy kézfertőtlenítő oldat volt, ami már régesrég elpárolgott a zárt dobozban!

A cikk alapján a dobozomban nincs jód, arcmaszk, sebészeti maszk.

Most akkor mi van? A cikk a rossz vagy a doboz tartalma? És nekem mi a teendőm?

2012. ápr. 25. 14:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyelőre semmi teendőd nincs! A dobozban annak kell lennie amit a gyártó beletesz, és a hozzá adott listán szerepel.

Aztán már csak a cikk végén lévő mondat a fontos:

"Azokat a bontatlan, lezárt elsősegélynyújtó felszereléseket, amelyeket a már forgalomba helyezett járművekhez adtak, de még nem felelnek meg a fenti jogszabály rendelkezéseinek, lejáratkor, de legkésőbb 2013. január 1. napjáig kell kicserélni -személygépkocsik esetében - a fenti tartalmú felszerelésre."

Tehát majd év végén kicseréled szabványosra!

:D

Ha jód kell adok, mert pont most kukáztam néhány 1985-ös csomagot, és abban pl. volt még jód.

:)

2012. ápr. 25. 21:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. ápr. 25. 21:57
 3/3 anonim válasza:

jód ampulla már vagy 20 éve nincs forgalomban. Helyette Betadine oldat van.

Arc -szájmaszk =sebészeti maszk. Nem hiszem h műteni fogsz az út szélén... :)

2012. máj. 20. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!