Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem pitiáner már egy kissé a...

Nem pitiáner már egy kissé a RYANAIR?

Figyelt kérdés

A költségcsökkentésnek is vannak ésszerű határai.

[link]

[link]

Olyan pletykákat is olvastam, hogy még a repülőgépen lévő WC használatáért is fizetni kell/ett/.

A végén odáig is eljutunk, hogy a szó szoros értelmében fapados lesz, vagyis a gyárilag beszerelt üléseket, egy felújításkor, olyan kemény, műanyag székekre cserélik ki, mint amilyen a "hannoveri" villamosokon van. Egy olyanon 3 órát végigülni, bizony nem lehet egy leányálom!

2012. ápr. 21. 10:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Ez a várakozás durva... Az oké, hogy ki kell sétálni, abba nem halunk bele. De hogy várakozni is kell sokszor...Akkor legalább annyit tehetnének, hogy csak akkor tereljék a betonplaccra a népet, ha megérkezett a repülőgép...

Gondolom díja van annak is ha a repülőgép ott áll a reptér placcán, és inkább az utasokat várakoztatja, minthogy esetleg az utasokra kelljen várnia?! Ez tényleg pitiáner.

2012. ápr. 21. 10:41
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
Pitiánernek az, de ha elsőrangú kiszolgálást akarsz, akkor menj egy másik légitársasággal közel a duplájáért. Ameddig én az esetek többségében megfordulok London és Budapest között 15.000 - 19.000 Ft közötti áron, addig ezek a dolgok nem zavarnak. Mellesleg a fapadosnak nem az a lényege, hogy elsőrangú kiszolgálást kapj, hanem az, hogy eljuss A-ból B-be, mindezt pedig a lehető legalacsonyabb áron.
2012. ápr. 21. 10:42
 3/15 anonim ***** válasza:
95%

Hát nehéz ebben állást foglalni, mert az az én szempontomból határozottan jó dolog, hogy 80 ezer helyett 20-30 ezer ft-ért jutok el Európa rengeteg helyére. És ez nálam vízválasztó. 20-30-ért megyek évente akár többször külföldön élő rokonokhoz, ismerősökhöz, 80-100-ért meg 10 évben egyszer mennék.

Ezért én sok mindent megértek, keveset várok el, de az igaz, hogy azért dühítő is lehet, amit csinálnak. Gondolok pl. a csomagok körüli mizériára. Eleve szinte jegyárban vehetem meg egy csomag szállítási díját, aztán, ha 2 cm-rel kilóg, brutál árat fizettetnek felszállás előtt. Nekem az se derogál, ha gyalog kell kimenni a géphez, jó időben még a várakozás is lehet egyszer-kétszer érdekes, mert látom, hogy száll le a gép, de ez azért már inkább az idegesítő kategóriába esik, különösen rossz időben, hidegben, ami a legtöbbször fennáll (eső, hó, kellemetlen meleg, hideg stb.)

2012. ápr. 21. 11:06
 4/15 anonim ***** válasza:
42%

Nekem ezzel semmi bajom - valamit valamiért.

A buszra,vonatra is várni kell,sokszor fedetlen helyen és sokat.

Viszont repültem már Rómába hatezerért "fapadossal" meg jöttem haza "normálisan" 40-60 ezerért is ...

Na ez a nem normális.

:)

2012. ápr. 21. 11:29
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi 4 hozzászólást!

2012-10-21 10:42-nek:

Azt írod, hogy „Mellesleg a fapadosnak nem az a lényege, hogy elsőrangú kiszolgálást kapj, hanem az, hogy eljuss A-ból B-be, mindezt pedig a lehető legalacsonyabb áron.”

Tökéletesen egyetértek, de NEM BÁRMI ÁRON, NEM MINDENÁRON!

2012-04-21 11:29-nek:

A „valamit valamiért” – a legnagyobb tisztelet ismeretlenül és névtelenül történő megadása mellett – csak egyszerű közhely, és nem ok, indok vagy magyarázat.

Ugyanazt tudom válaszolni, mint a kedves 10:42-nek: NEM BÁRMI ÁRON, NEM MINDENÁRON!

Hozzátéve, hogy a repülőtér betonján történő várakozás és - néhány, napi 1-2 repülőgép forgalmú kis repülőtereket leszámítva - a gép gyalogosan történő megközelítése ÉLETIDEGEN a repülőgépen történő utazástól. Nem a kényelem miatt! A repülőtér – Schengeni vagy nem Schengen-i szempontból egyaránt - ORSZÁGHATÁR is. A szigorú biztonsági kontrollon átesett, és annak megfelelő utasok ne 70 évvel korábbi „technikai” feltételek között tegyék meg útjukat a repülőgép felé.

Valld be őszintén: A hatezer forintos ALAP-ÁRU repülőjegy, mindennel együtt, végül mennyit tett ki? Volt az 32 is!

2012. ápr. 21. 12:54
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Nem akartam hozzászólni, mert látom, nem vitatkozni akarsz, hanem panasznapot, de a helyzet az, hogy kapitalizmus van, ha piaci rés akad, azt valaki előbb-utóbb kitölti. A Ryanair sikere töretlen, úgyhogy igen, van igény erre a szolgáltatásra is, ilyen áron. Akinek meg van igénye az extrákra, az kifizeti a magasabb árat.

Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "életidegen". Országhatár? Na és, Hegyeshalomnál is van országhatár, mégis átmehetsz rajta gyalog, a betonon.

Én Madridot jártam meg Wizzair-rel, 20e-ből, ami pontosan annyi is volt, és egy szavam sem akadt a kiszolgálásra. Az más kérdés, hogy én nem a Lufthansa szolgáltatásaihoz mérem a repülést, hanem a MÁVhoz, mert eddig csak azzal utaztam, és tudom, hogy ott bizony még fapad se mindig jut, és volt, hogy a bringavagon padlóján ücsörögtem 3 órát. Túléltem :)

2012. ápr. 21. 16:26
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

"Valld be őszintén: A hatezer forintos ALAP-ÁRU repülőjegy, mindennel együtt, végül mennyit tett ki? Volt az 32 is!"

Te figyu! Ha azt mondja 6-ért utazott akkor miért nem hiszed el neki? Most is lehet kapni 6-ért Rómába retúr jegyet. Máshova vannak jegyek ryanairnél oda-vissza összesen 2000Ft-ért..

És ha 2000Ft-ért (retur ár!!!) kirándulhatok egyet Európa másik felében, akár egy nap alatt megjárva oda-vissza, akkor marhára nem érdekel, hogy betonon kell pár percet ácsorogni. Vagy bármi más egyéb apróbb kellemetlenség. Elviselem, mert ez baromi olcsó ár. Aki 10-15 éve csak álmodozott a repülésről, az ma megteheti akár minimál bérből is és ez a nem semmi!

Akinek meg nem tetszik a rendszer az menjen a nagy nemzeti légitársaságokkal, ahol fél órás repülés esetén is van kaja pia és kényelmesebb is. Cserébe simán lehet, hogy 10x vagy akár 20x annyiba kerül a jegye. De aki megteheti, menjen azzal. Csak sokan nem tehetik meg sajnos és mégis szeretnének picit világot látni.

2012. máj. 23. 08:37
 8/15 anonim ***** válasza:
17%
Én arra volnék igazából kíváncsi, hogy egyes emberek ugyan milyen mértékig volnának hajlandók prostituálni magukat az olcsó repülőjegy érdekében??? Amit a Ryanair művel Ferihegyen ezzel a karám módszerrel, az az emberekkel szemben tanúsított minimális tisztelet hiányát tükrözi, mintha barmokat terelnének a vágóhídon. És az utasok ezt önszántukból vállalják. Elképesztő!!! Vajon ha felajánlanám, hogy kifizetem a repülőjegyét, vajon hány ember lenne hajlandó ezért cserébe mondjuk az épülettől a gépig négykézláb megtenni az utat, közben természetesen bégetve??? Ahogy elnézem, bőven volna rá jelentkező...
2012. jún. 2. 19:43
 9/15 anonim ***** válasza:
Mennyit is kellene kifizetnem? 2000 Ft-ot? Annyit megérne nekem ez a cirkusz. Valakitől olvastam, hogy 2000 Ft egy Ryanair repülőjegy. Jaaaa, hogy nem annyi??? Tehát akkor mennyiért is állnak az emberek a betonon??? :)
2012. jún. 3. 06:31
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Ryanair ár egy augusztusi hosszú hétvégére Barcelonában 40, fullos ár 65. 25e forintért én szívesen álldogálok a betonon akár 90 percet.
2012. jún. 3. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!