Nem pitiáner már egy kissé a RYANAIR?
A költségcsökkentésnek is vannak ésszerű határai.
Olyan pletykákat is olvastam, hogy még a repülőgépen lévő WC használatáért is fizetni kell/ett/.
A végén odáig is eljutunk, hogy a szó szoros értelmében fapados lesz, vagyis a gyárilag beszerelt üléseket, egy felújításkor, olyan kemény, műanyag székekre cserélik ki, mint amilyen a "hannoveri" villamosokon van. Egy olyanon 3 órát végigülni, bizony nem lehet egy leányálom!
Ez a várakozás durva... Az oké, hogy ki kell sétálni, abba nem halunk bele. De hogy várakozni is kell sokszor...Akkor legalább annyit tehetnének, hogy csak akkor tereljék a betonplaccra a népet, ha megérkezett a repülőgép...
Gondolom díja van annak is ha a repülőgép ott áll a reptér placcán, és inkább az utasokat várakoztatja, minthogy esetleg az utasokra kelljen várnia?! Ez tényleg pitiáner.
Hát nehéz ebben állást foglalni, mert az az én szempontomból határozottan jó dolog, hogy 80 ezer helyett 20-30 ezer ft-ért jutok el Európa rengeteg helyére. És ez nálam vízválasztó. 20-30-ért megyek évente akár többször külföldön élő rokonokhoz, ismerősökhöz, 80-100-ért meg 10 évben egyszer mennék.
Ezért én sok mindent megértek, keveset várok el, de az igaz, hogy azért dühítő is lehet, amit csinálnak. Gondolok pl. a csomagok körüli mizériára. Eleve szinte jegyárban vehetem meg egy csomag szállítási díját, aztán, ha 2 cm-rel kilóg, brutál árat fizettetnek felszállás előtt. Nekem az se derogál, ha gyalog kell kimenni a géphez, jó időben még a várakozás is lehet egyszer-kétszer érdekes, mert látom, hogy száll le a gép, de ez azért már inkább az idegesítő kategóriába esik, különösen rossz időben, hidegben, ami a legtöbbször fennáll (eső, hó, kellemetlen meleg, hideg stb.)
Nekem ezzel semmi bajom - valamit valamiért.
A buszra,vonatra is várni kell,sokszor fedetlen helyen és sokat.
Viszont repültem már Rómába hatezerért "fapadossal" meg jöttem haza "normálisan" 40-60 ezerért is ...
Na ez a nem normális.
:)
Köszönöm az eddigi 4 hozzászólást!
2012-10-21 10:42-nek:
Azt írod, hogy „Mellesleg a fapadosnak nem az a lényege, hogy elsőrangú kiszolgálást kapj, hanem az, hogy eljuss A-ból B-be, mindezt pedig a lehető legalacsonyabb áron.”
Tökéletesen egyetértek, de NEM BÁRMI ÁRON, NEM MINDENÁRON!
2012-04-21 11:29-nek:
A „valamit valamiért” – a legnagyobb tisztelet ismeretlenül és névtelenül történő megadása mellett – csak egyszerű közhely, és nem ok, indok vagy magyarázat.
Ugyanazt tudom válaszolni, mint a kedves 10:42-nek: NEM BÁRMI ÁRON, NEM MINDENÁRON!
Hozzátéve, hogy a repülőtér betonján történő várakozás és - néhány, napi 1-2 repülőgép forgalmú kis repülőtereket leszámítva - a gép gyalogosan történő megközelítése ÉLETIDEGEN a repülőgépen történő utazástól. Nem a kényelem miatt! A repülőtér – Schengeni vagy nem Schengen-i szempontból egyaránt - ORSZÁGHATÁR is. A szigorú biztonsági kontrollon átesett, és annak megfelelő utasok ne 70 évvel korábbi „technikai” feltételek között tegyék meg útjukat a repülőgép felé.
Valld be őszintén: A hatezer forintos ALAP-ÁRU repülőjegy, mindennel együtt, végül mennyit tett ki? Volt az 32 is!
Nem akartam hozzászólni, mert látom, nem vitatkozni akarsz, hanem panasznapot, de a helyzet az, hogy kapitalizmus van, ha piaci rés akad, azt valaki előbb-utóbb kitölti. A Ryanair sikere töretlen, úgyhogy igen, van igény erre a szolgáltatásra is, ilyen áron. Akinek meg van igénye az extrákra, az kifizeti a magasabb árat.
Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "életidegen". Országhatár? Na és, Hegyeshalomnál is van országhatár, mégis átmehetsz rajta gyalog, a betonon.
Én Madridot jártam meg Wizzair-rel, 20e-ből, ami pontosan annyi is volt, és egy szavam sem akadt a kiszolgálásra. Az más kérdés, hogy én nem a Lufthansa szolgáltatásaihoz mérem a repülést, hanem a MÁVhoz, mert eddig csak azzal utaztam, és tudom, hogy ott bizony még fapad se mindig jut, és volt, hogy a bringavagon padlóján ücsörögtem 3 órát. Túléltem :)
"Valld be őszintén: A hatezer forintos ALAP-ÁRU repülőjegy, mindennel együtt, végül mennyit tett ki? Volt az 32 is!"
Te figyu! Ha azt mondja 6-ért utazott akkor miért nem hiszed el neki? Most is lehet kapni 6-ért Rómába retúr jegyet. Máshova vannak jegyek ryanairnél oda-vissza összesen 2000Ft-ért..
És ha 2000Ft-ért (retur ár!!!) kirándulhatok egyet Európa másik felében, akár egy nap alatt megjárva oda-vissza, akkor marhára nem érdekel, hogy betonon kell pár percet ácsorogni. Vagy bármi más egyéb apróbb kellemetlenség. Elviselem, mert ez baromi olcsó ár. Aki 10-15 éve csak álmodozott a repülésről, az ma megteheti akár minimál bérből is és ez a nem semmi!
Akinek meg nem tetszik a rendszer az menjen a nagy nemzeti légitársaságokkal, ahol fél órás repülés esetén is van kaja pia és kényelmesebb is. Cserébe simán lehet, hogy 10x vagy akár 20x annyiba kerül a jegye. De aki megteheti, menjen azzal. Csak sokan nem tehetik meg sajnos és mégis szeretnének picit világot látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!