Kaphatunk azért büntetést ha lefényképezünk, videózunk egy balesetet?
Ezért nem.
Ha viszont publikálod (eladod újságnak,tévének vagy felteszed a jutyúbra) akkor igen mert személyiségi jogaikban sérted azokat akik beleegyezése nélkül teszed mindezt.
Ezért vannak kitakarva arcok az esti híradóban.
Más kérdés,hogy nem etikus az ilyen - hacsak nem hivatásos vagy.
Gondolj bele hogyan érintene,amikor benneteket fotóznak,videóznak egy megtörtént baleset után közvetlenül (függetlenül attól ki volt a hibás).
Nem akartam írni, mert szorosan nem része a kérdésnek az etika. Egyetértek veled. Szüleim egy több halálos áldozattal járó balesetnél a könnyű sérültek közé tartoztak. A hivatásosok annyira erőszakosan nyomultak, hogy a rendőröknek kellett beleavatkozni, hogy hagyják már békén őket. Erről ennyit.
Nem értek a joghoz, de bennem felmerül a segítségnyújtás elmulasztása is. Nem tudom, történt-e a balesetnél személyi sérülés. Lehet, hogy nem, akkor ez nem játszik. De ha igen, nekem az utolsó lenne a fotózás, ami eszembe jut. Lehet, kirúgnának a laptól, de sajtófotósként sem gondolnám másképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!