Rosszul tudom, vagy tényleg köteles az autós annak a gyalogosnak elsőbbséget adni, aki ott megy át, ahová kanyarodik az autó?
Hát azért bele kell vágni istenesen a hegyes valamit... De gumit tud venni olcsón,és azért nem szégyenkezik.
Kés nem jó,valami kihegyezett csavarhúzó inkább.
Hagyd a bosszúállást, úgysem tudja, hogy miért kapta...
Viszont egyszer hasonlóan jártam én is, rám kanyarodott az autó úgy hogy én zebrán mentem át.
Szerencsére nem jött túl gyorsan, de így is csak arra volt időm, hogy fellépjek a motorgáz tetejére (Suzuki Ignis)
Természetesen meghorpadt a motorház, de ember nem mert szólni egy árva szót sem.
Oldalon a kresz hatályos szövegében.
KRESZ 21§.
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!