Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 5 éves kisgyerek/kislány...

5 éves kisgyerek/kislány ülhet-e gyerekmagasítóval az első ülésre?

Figyelt kérdés

persze bekötve.Ha nem akkor mennyi a büntetés érte ha megfogják a sofőrt??Mert én úgy tudom,hogy ülésmagasítóval nem lehet előre ülni.

Köss

2009. jún. 11. 21:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem lehet. Azon meg ne gondolkozz, hogy mennyi a büntetés, ha elkap a rendőr, mert az sokkal nagyobb büntetés lesz, ha neadjisten egy balesetben meghal.
2009. jún. 11. 22:07
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Az új jogszabály szerint nem az életkor számít, hanem a magasság, vagyis 150 cm feletti ülhet az első ülésre.

Az első ülésre magasító nem rakható

2009. jún. 11. 22:21
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Az 58/2007. (III. 31. ) Korm. rendelet 2007. április 1-jei hatállyal módosította az 1/1975 (II. 5. ) KPM-BM együttes rendeletet (a KRESZ-t).

Ez alapján:

- A gyermekbiztonsági rendszerek (gyermekülés) használata 150 cm testmagasságig általában kötelező. Abban a gk-ban, mely - gyári kialakítása miatt - alkalmatlan a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére, 3 évesnél fiatalabb gyermek nem szállítható, a 3 évesnél idősebb gyermek pedig csak a hátsó üléseken foglalhat helyet.

- Egy ülőhelyen két 10 évesnél nem idősebb gyermek csak a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére alkalmatlan jármű hátsó ülésén szállítható. Minden más esetben a gyermekeket külön ülőhelyen kell elhelyezni, és kötelező a gyermekbiztonsági rendszerben történő rögzítésük.

- A gyermekbiztonsági rendszer használata 135 cm testmagasság alatt kötelező. Ha gyermek a hátsó ülésen foglal helyet, legalább 135 cm testmagasságú és 3 évesnél idősebb, az üléshez beszerelt biztonsági övvel is rögzíthető.

- A gk. első ülésén 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gk. első ülésére a gyermekbiztonsági rendszer csak a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban és csak abban az esetben szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták.

- Nem kötelező a gyermekbiztonsági rendszer használata, ha orvosi igazolás ez alól felmentést ad. Az igazolás vonatkozásában a biztonsági öv szabályainál részletezett rendelkezések az irányadóak

2009. jún. 11. 22:23
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
Nem szabad!!!!A biztonsági öv miatt...3 ponton van rögzítve,és pont a gyerek nyakánál menne keresztbe,balesetnél nemhogy segítene,hanem éppen hogy ártana.megfojtaná a gyereket!!!Csak 150 cm-nél magasabb személyek,illetve,150 cm-nél alacsonyabb 18.életévét betöltött személy csak saját felelősségére!!!Ezt mondja ki a KRESZ!!!
2009. jún. 11. 23:41
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Na jó hogy benéztem már épp kezdem kiakadni ezen a 150cmen. Én 153 vagyok, szóval, ha nagyon akar lemérhet kicsinek. De akkor hál istennek saját felelősségemre ülhetek elöl nem kell 23 éves fejjel hátul kuksolni.
2009. jún. 12. 00:31
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

@00:31

Ha elmúltál 18 éves, már nem számít a magasság, oda ülsz, ahova akarsz!

:)

2009. jún. 12. 07:27
 7/13 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy az enyém a gyerek hanem rokon.de azért kössz a válaszokat.
2009. jún. 12. 18:15
 8/13 A kérdező kommentje:
bocs mármint NEM AZ ENYÉM,hanem rokon:S azt figyelmeztetem h ne tegye,pedig már 3-4szer biztos tette...
2009. jún. 12. 18:16
 9/13 anonim válasza:
43%
Én rendőrtől kérdeztem meg, és hápogva de azt mondta hogy magasítóval ülhet elől is a gyerek!
2009. nov. 20. 22:38
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

a rendőrök összevissza beszélnek.

Engem amikor megállított éjjel, kötözködött, hogy hátul a gyerek miért nem ül gyerekülésben, amikor nincs 12 éves!

Aztán megmutattam neki a kinyomtatott érvényes kresz paragrafust.mindíg nálam van, mert egyszerűen felkészületlenek!

2009. nov. 20. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!